Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η NASA κατασκεύασε ιπτάμενο δίσκο

Η NASA κατασκεύασε ιπτάμενο δίσκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για LDSD, NASA Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, Διάστημα, Ιπτάμενος Δίσκος,

Οι φήμες υπήρχαν καιρό, ότι δηλαδή οι ιπτάμενοι μάλλον είναι γήινης προέλευσης. Μάλιστα, είχαν κατασκευαστεί και κάποια πειραματικά σκάφη σε σχήμα δίσκου.

Τώρα όμως πλέον είναι και επίσημο. Η NASA ανακοίνωσε τo LDSD (Low Density Supersonic Decelerator), ένα σκάφος σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου που κατασκεύασαν οι μηχανικοί της και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές του.

Το LDSD θα μεταφέρει σε πρώτη φάση εξοπλισμό και μεγάλου βάρους φορτία στο Διάστημα ενώ οι επιτελείς της NASA ευελπιστούν ότι στο μέλλον θα μπορεί να μεταφέρει και ανθρώπους σε άλλους πλανήτες.

nasas-low-density-supersonic-decelerator-project

Το μεγάλο εμπόδιο μέχρι σήμερα στη μεταφορά βαρύ φορτίου σε διαστημικά σκάφη είναι ότι τα υπάρχοντα συστήματα προσεδάφισης δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα σκάφη με μεγάλο βάρος και η προσεδάφιση να γίνει ομαλά και με ασφάλεια.

Το LDSD ενσωματώνει ένα νέο σύνθετο σύστημα προσεδάφισης το οποίο του επιτρέπει να μεταφέρει βαρύ φορτίο και να προσεδαφίζεται ομαλά. Το σύστημα αυτό που ονομάζεται «ουράνιος γερανός» (sky crane) αποτελείται από αλεξίπτωτα αλλά και πυραύλους ανάσχεσης ώστε η προσεδάφιση του σκάφους να γίνεται απόλυτα ομαλά.

Σχετικά άρθρα