Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με κορωνοϊό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Εισήχθη στον «Ευαγγελισμό»

Με κορωνοϊό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Εισήχθη στον «Ευαγγελισμό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νοσοκομείο (ΓΝΑ) «Ευαγγελισμός», Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Όπως επιβεβαίωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με ανάρτησή της στο twitter, ο κ. Ιερώνυμος εμφανίζει ήπια συμπτώματα της νόσου και εισήχθη πριν από λίγο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ήπια συμπτώματα κορονοϊού εισήχθη πριν λίγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε διαγνωστεί αρχικά αρνητικός, μετά το πέρας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου και διήρκεσε τρεις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την Σύνοδο που είχε διαγνωσθεί θετικός ένας Ιεράρχης αναγκάζοντας όλη την υπόλοιπή ΔΙΣ να τεθεί προληπτικά σε καραντίνα.

Ωστόσο σε μοριακό τεστ που υπεβλήθη το βράδυ της Δευτέρας, ο Μακαριώτατος βρέθηκε θετικός.

Ο κ. Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα μέσα από τον Ευαγγελισμό στο οποίο αναφέρει ότι «συμμετέχει κι ο ίδιος ως ποιμένας στη δοκιμασία που περνούν χιλιάδες αδελφοί στην πατρίδα μας κι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

»Συμμερίζομαι τον πόνο, την αγωνία και τον φόβο όλων».

Τονίζει δε πως με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα την υπερνικήσουμε (σ.σ.: τη νόσο).

Ζήτησε να εισακουστεί το μήνυμά του και «να τηρήσουμε όλοι την ιερή υπόσχεση να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα της Πολιτείας και να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και της ζωής», όπως μεταφέρουν εκκλησιαστικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 14ης Νοεμβρίου ο κ. Ιερώνυμος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση είχε εκφραστεί η αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν «να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον».

«Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές» είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Ιερώνυμο να προσθέτει ότι «έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια Υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας».

Σχετικά άρθρα