Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμβρόσιος: Ο αφορισμός ισχύει – Μέλος της Μπίλντεμπεργκ η Κεραμέως, να μετανοήσει

Αμβρόσιος: Ο αφορισμός ισχύει – Μέλος της Μπίλντεμπεργκ η Κεραμέως, να μετανοήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Νίκη Κεραμέως, Ορθόδοξη Εκκλησία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος χαρακτηρίζει «ψευδέστατο» το ανακοινωθέν της ΔΙΣ για την ακύρωση του αφορισμού, ενώ επιτίθεται και στον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, αποκαλώντας τον «αθεολόγητο, αφιλάδελφο και επιπόλαιο αρχιερέα»!

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ… του αφορισμού των κυβερνητικών στελεχών από τον μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

Με νέα, σημερινή, ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ. Αμβρόσιος απαντάει με τον δικό του, παραληρηματικό, τρόπο σχετικά με τις απαντήσεις – τοποθετήσεις όσων αναφέρθηκαν στον άκυρο και ανυπόστατο αφορισμό του.

Αρχικά, επικεντρώνει την προσοχή του στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την οποία κατηγορεί ότι εμφανίζει «πολεμική διάθεση και συμπεριφορά εναντίον των Ορθοδόξων Ελλήνων», σε αντίθεση με το «ανενόχλητο των μουσουλμάνων και των τεκτόνων».

Χαρακτηριστικό του παραληρήματος του κ. Αμβροσίου είναι ότι κατηγορεί την κ. Κεραμέως ότι ακολούθησε τη συγκεκριμένη πολιτική και ρητορική εναντίον της Θείας Κοινωνίας, προκειμένου να «μη χάσει τα αξιώματά της στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, της οποίας, καθώς λέγεται, τυγχάνει μέλος!».

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι επειδή είναι σημείο των καιρών τα «fake news» στο διαδίκτυο, καλό θα ήταν ο κ. Αμβρόσιος, εφόσον διαθέτει τόσο καλές… «πηγές» και εκ των έσω πληροφόρηση, να τις μοιραστεί με το αναγνωστικό κοινό. Σε αντίθεση περίπτωση, είναι ακόμα ένας που πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα…

Σε άλλο σημείο της νέας του τοποθέτησης, ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων δηλώνει ότι το πρόσφατο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, που χαρακτηρίζει τον αφορισμό του ως ανίσχυρο και ανυπόστατο, είναι «ψευδέστατο και αστήρικτο».

Επίσης, απαντά στον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, αναφορικά με την τοποθέτησή του για τον αφορισμό, ότι «είναι για κλάματα!».

Όπως γράφει ο κ. Αμβρόσιος: «Εάν η Εκκλησία της Ελλάδος έχει στους κόλπους της όχι μόνο τόσο αφιλάδελφους, αλλά και τόσο επιπόλαιους αρχιερείς, να τους χαίρεται! Εάν δε και η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ανάμεσά της τέτοιους καθηγητές αθεολόγητους, σαν τον προαναφερθέντα ‘’Αδελφό’’ Μητροπολίτη, τότε ας δεχθεί τα συλλυπητήρια μας!».

Τέλος, αφήνει κι ένα παράθυρο… ελπίδας στην κ. Κεραμέως, γιατί, όπως υποστηρίζει, «την αγαπώ και την εκτιμώ» κι αν προβεί σε διορθωτική δήλωση μετανοίας δημοσίως, θα άρει τον επιβληθέντα αφορισμό. «Το σφάλλειν ανθρώπινον! Το μετανοείν, αγγελικόν» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

ΕΧΩ ΗΣΥΧΗ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗ ΜΟΥ

Η Υπουργός Παιδείας καί Θρησκευμάτων Κυρία Κεραμέως, αμέσως μετά τόν επιβληθέντα Αφορισμόν για την πολεμική της διάθεση και συμπεριφορά εναντίον ημών των Ορθοδόξων Ελλήνων, εν αντιθέσει πρός το ανενόχλητο τόσον των Μουσουλμάνων, όσον και των Τεκτόνων, προέβη στην ανωτέρω Δήλωση!

«Θα μπορούσα να απαντήσω με πολλούς τρόπους στο συγκεκριμένο θέμα. Ο καθένας μπορεί να λέει και να πράττει όπως κρίνει. …………. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν. Ας μην αφήσουμε, όμως, κάποιες ακραίες θέσεις και πράξεις να αμαυρώσουν το κλίμα και όλα αυτά τα σημαντικά που κερδίσαμε όλοι μαζί ενωμένοι».

Αλλά και εμείς επίσης έχουμε ήρεμη τη συνείδησή μας, διότι πρίν ή προβούμε στη λήψη παιδαγωγικών μέτρων κατά της Κυρίας Κεραμέως, την ενημερώσαμε, την εδιδάξαμε, της εδώσαμε την ευκαιρία να σκεφθεί ωριμότερον και, τέλος, την προειδοποιήσαμε, ότι, εάν δεν ανακαλέσει την βλάσφημη Δήλωσή της κατά της Θείας Κοινωνίας, θα εχει σοβαρές συνέπειες! “Είπον καί ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω!”.

Επειδή, λοιπόν, οι πιστοί χριστιανοί μας, γιατί δε όχι και οι αγαθής προαιρέσεως αμερόληπτοι αναγνώστες μας, πρέπει να ενημερωθούν για όσα προηγήθησαν της επιβληθείσης ποινής -για παιδαγωγικούς και μόνον λόγους- δίδουμε σήμερα στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της προηγηθείσης αλληλογραφίας, την οποίαν η Κυρία Υπουργός απέρριψε στον κάλαθο των αχρήστων, ίσως για να μη χάσει τα αξιώματά της στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, της οποίας, καθώς λέγεται, τυγχάνει Μέλος!

Παραδίδουμε, λοιπόν, στη δημοσιότητα την ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μας επιστολή της 1ης Μαΐου καί παρακαλούμε όλους τους καλής θελήσεως ανθρώπους να ενημερωθούν.

Ως υστερόγραφο θα ηθέλαμε να ενημερώσουμε την Κυρία Υπουργό, ότι

α) Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, ότι ο επιβληθείς Αφορισμός είναι «ανίσχυρος καί ανυπόστατος», την οποίαν περιέχει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της 17ης Μαΐου, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ! Το περιεχόμενον αυτού του Ανακοινωθέντος είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ!

β) Η τοποθέτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, σε δημοσιογράφο της Καλαμάτας, όταν τον ερώτησε για τον αφορισμό ότι «Έχουμε να συζητήσουμε σοβαρά πράγματα, όχι να γελάμε μεταξύ μας» επαναλαμβάνω, ότι η τοποθέτηση αυτή είναι για κλάμματα!

Εάν η Εκκλησία της Ελλάδος έχει στους κόλπους Της όχι μόνο τόσο αφιλάδελφους, αλλά και τόσο επιπόλαιους Αρχιερείς, να τους χαίρεται!

Εάν δε και η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ανάμεσά της τέτοιους Καθηγητές αθεολόγητους, σαν τον προαναφερθέντα «Αδελφό» Μητροπολίτη, τότε ας δεχθεί τα συλλυπητήρια μας!

γ) Επί τη Αρχιερωσύνη μου (= ο όρκος ενός Επισκόπου) διαβεβαιώ την Κυρία Υπουργό, ότι δεν τρέφω κάποια κακία στην ψυχή μου εναντίον Της! Την αγαπώ και την εκτιμώ!

Αλλά ως λειτουργός του Θεού του Υψίστου δεν δύναμαι να αντιπαρέλθω την πολεμικήν εναντίον της Θείας Κοινωνίας.

Την ικετεύω, λοιπόν, να αναγνώσει με πολλήν προσοχήν το περιεχόμενον της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ πρός αυτήν επιστολής μου, την οποίαν και δημοσιεύω σήμερον, και να προβεί σε μια ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ δημοσίως, οπότε αμέσως θα άρω τον επιβληθέντα Αφορισμόν!

«Το σφάλλειν ανθρώπινον! Το μετανοείν, αγγελικόν», λέγει η Εκκλησία μας!

Ο πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Αμβρόσιος

Αίγιον, Δευτέρα 25η Μαΐου 2020.

Πηγή: Εφημερίδα «Έθνος»

Σχετικά άρθρα