Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναρπάζει τους Κορεάτες το αυτοκινητάκι του Πάπα

Συναρπάζει τους Κορεάτες το αυτοκινητάκι του Πάπα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νότια Κορέα, Πάπας Φραγκίσκος,

Η επιλογή του Πάπα Φραγκίσκου, κατά την πενθήμερη παραμονή του στην Νότια Κορέα, να κυκλοφορεί με ένα μικρό αυτοκινητάκι, αντί για κάποια επιβλητική λιμουζίνα (σαν αυτές που προτιμούν συνήθως επίσκοποι και δεσποτάδες) έχει ενθουσιάσει τους Κορεάτες.

Μετά την άφιξή του την Πέμπτη στη Νότια Κορέα, ο Πάπας αναχώρησε από το αεροδρόμιο μέσα σε ένα μικρό μαύρο Kia, ένα όχημα που οι περισσότεροι Κορεάτες το θεωρούν ταπεινό για τη μεταφορά μιας τόσο μεγάλης προσωπικότητας.

Οι εικόνες του χαμογελαστού Ποντίφικα της Ρώμης μέσα στο μικρό του αυτοκινητάκι, έγιναν αντικείμενο σχολιασμού και στο twitter από τους Κορεάτες.

Για έναν άνδρα, όπως ο Φραγκίσκος, που επιθυμεί να αποκαλείται ο “Πάπας του λαού”, η επιλογή αυτού του οχήματος έχει νόημα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο άνθρωπος που έπαψε να κυκλοφορεί με το αλεξίσφαιρο “παπο-όχημα” που χρησιμοποιούσαν οι προκάτοχοί του. Μάλιστα, μέσα στο Βατικανό ο Φραγκίσκος κυκλοφορεί με ένα μπλε Ford Focus.

Τα Μέσα της Νότιας Κορέας αναφέρουν ότι ήταν επιθυμία του Πάπα να του παραχωρήσουν το μικρότερο αυτοκίνητο της χώρας κατά την επίσκεψή του. Το συγκεκριμένο μοντέλο της Kia είναι το δεύτερο μικρότερο κι απλά δίνει περισσότερο χώρο στα πόδια, από άλλα της κατηγορίας του.

Σχετικά άρθρα