Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Ηλιούγεννα γιόρτασε η Ελληνική Εθνική Θρησκεία: «Καλή τύχη, πνευματικό σθένος, φωτισμό κι ελευθερία»

Τα Ηλιούγεννα γιόρτασε η Ελληνική Εθνική Θρησκεία: «Καλή τύχη, πνευματικό σθένος, φωτισμό κι ελευθερία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάσης Ρασσιάς, Ελληνική Εθνική Θρησκεία, Ηλιούγεννα, Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), Χειμερινό Ηλιοστάσιο,

«Ευχόμαστε σε όλους σας πολλές ευτυχισμένες επιστροφές του Αήττητου Ηλίου. – We wish you all many happy returns of the Invincible Sun», αναφέρει σε μήνυμά του ο γραμματέας του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών, Βλάσης Ρασσιάς, και συνεχίζει:

«Στο πνευματικό επίπεδο, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σημαίνει την πρώτη εμφάνιση της συνειδητότητας μέσα στον Ανθρωπο (καθίσταται δηλαδή αυτός έλ-λογος) και την ικανότητα για την «ομοίωση Θεοίς», πράγμα που επιτυγχάνεται μέσω της Αρετής: ο Ήλιος αποτελεί την ορατή εικόνα της θεϊκής Αγαθότητος, είναι ο «οφθαλμός του Διός» και ο «Υιός» του στον κόσμο των ανθρώπων.

»Στο μορφικό επίπεδο, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σημαίνει την εμψύψωση (μέσα στον χθόνιο κόσμο του Πλούτωνος, της Δήμητρος και της Περσεφόνης) του φαινομενικά νεκρού υφήλιου κόσμου μέχρι την «πρώτη πνοή» του στα «Ανθεστήρια» και την θριαμβευτική του ανάσταση την άνοιξη: ο «Ήλιος των νεκρών» («Δημήτριος») μεταφέρει δυναμικά ζωή στον κόσμο των φαινομενικά νεκρών και προετοιμάζει την μεγάλη επανάνθιση».

Σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, εορτάσθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2018 με ευσέβεια αλλά και μεγαλοπρέπεια, η Γέννηση του Τριεσπέρου Ηρακλέους – Ηλίου και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, στον εν Αθήναις αδειοδοτημένο λατρευτικό χώρο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας (Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος).

Της κεντρικής ιεροπραξίας προηγήθηκε πομπή και άσμα Ειρεσιώνης από μικρούς Έλληνες κι Ελληνίδες του «Μυθολογικού Εργαστηρίου για Παιδιά» και απαγγελία ποιήματος του Χρήστου Πολατίδη από τον Κάστορα Μαντζουράνη. Μετά το πέρας της ιεροπραξίας, ακολούθησε πλούσιο γεύμα από συμβολών.

Εορτασμοί έγιναν επίσης στα τοπικά παραρτήματα Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κρήτης, καθώς και στα παραρτήματα του εξωτερικού. Για τον καινούργιο ενιαυτό, ευχόμαστε σε όλους τους Συνέλληνες υγεία, τύχη καλή, πνευματικό σθένος, φωτισμό κι ελευθερία, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Εθνική Θρησκεία.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τους εορτασμούς

Σχετικά άρθρα