Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Πατριάρχη και Πάπα στα Ιεροσόλυμα

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Πατριάρχη και Πάπα στα Ιεροσόλυμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Παλαιστίνη, Πάπας Φραγκίσκος, Φωτογραφίες,

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασαν το απόγευμα της Δευτέρας την ευχή οι συνομιλίες τους, χθες και σήμερα, στα Ιεροσόλυμα να φέρουν στον διάλογο Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας περισσότερους καρπούς πλήρους συμφωνίας σε δογματικά θέματα και σε ζητήματα εκκλησιαστικής ενότητας.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή σεμνή τελετή στον Πανάγιο Τάφο, τόνισε ότι «μας καλεί (ο Τάφος αυτός) να αποβάλουμε έναν ακόμη φόβο, τον πλέον διαδεδομένο στον σύγχρονο κόσμο, τον φόβο του άλλου, του διαφορετικού, του αλλόπιστου, του αλλόθρησκου, του ετερόδοξου».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καυτηρίασε το γεγονός ότι οι διακρίσεις διαπερνούν πολλές φορές ακόμη και τον θρησκευτικό βίο των ανθρώπων και σημείωσε ότι ο θρησκευτικός φανατισμός απειλεί την ειρήνη σε πολλές περιοχές της γης.

06

«Ενώπιον της καταστάσεως αυτής το μήνυμα του ζωοδόχου Τάφου είναι επείγον και σαφές: αγαπήσατε τον άλλο, τον διαφορετικό, τον αλλόπιστο, τον ετερόδοξο ως αδελφό», υπογράμμισε ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε οίκημα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Μονή της Μικρής Γαλιλαίας στο Όρος των Ελαιών.

Στη Μονή βρίσκεται το προσκύνημα όπου, σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, ο Χριστός συνάντησε μετά την ανάστασή Του τους μαθητές Του.

Στο οίκημα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είχαν συναντηθεί, πριν από 50 χρόνια, οι αείμνηστοι Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας και Πάπας Παύλος Στ’. Ήταν η πρώτη συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη – Πάπα μετά από 525 χρόνια.

Στον περίβολο της Μονής υποδέχθηκε τον Πάπα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ στην είσοδο του οικήματος ανέμενε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος, με αρχιερείς του Πατριαρχείου.

Οι κύριοι Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλία, που κράτησε περίπου είκοσι λεπτά. Κατά την έξοδο τους, και πριν αναχωρήσει ο Πάπας, ευλόγησαν ομάδα ορθόδοξων Ελληνοαμερικανών, που ταξίδεψαν στα Ιεροσόλυμα ειδικά για τη συνάντηση Βαρθολομαίου- Φραγκίσκου. Ευλογία έλαβαν και μερικοί Έλληνες των Ιεροσολύμων.

Μετά την αναχώρηση του Πάπα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος άναψε κερί στη μνήμη των αειμνήστων Πατριαρχών Ιεροσολύμων, Τιμοθέου, Βενεδίκτου και Διοδώρου, των οποίων οι τάφοι βρίσκονται στον υπόγειο χώρο του ναού των Γαλιλαίων Ανδρών.

Ο Πάπας τέλεσε αργά το απόγευμα Λειτουργία στα Ιεροσόλυμα και αναχώρησε για τη Ρώμη.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα