Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος είναι ο άνθρωπος που μπήκε πρώτος στον Πανάγιο Τάφο – Τι αποκαλύπτει (φωτο)

Ποιος είναι ο άνθρωπος που μπήκε πρώτος στον Πανάγιο Τάφο – Τι αποκαλύπτει (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Ναός της Αναστάσεως - Ναός του Παναγίου Τάφου, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Τάφος, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Αίσθηση έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η είδηση ότι επιστήμονες άνοιξαν τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ και ανακάλυψαν το νεκρικό κρεβάτι (μια πλάκα από ασβεστόλιθο) που τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη σταύρωση, αλλά και μια δεύτερη, γκρίζα μαρμάρινη πλάκα με σταυρό, που πιστεύεται ότι σκαλίστηκε από τους Σταυροφόρους τον 12ο αιώνα.

Ο συντηρητής Πέτρος Χολόφτης ήταν ο πρώτος που εισήλθε στο κουβούκλιο του Τάφου.

Ως εκείνη την ώρα περιγράφει τον εαυτό του “όχι και τόσο θρήσκο”, ωστόσο η συγκλονιστική εμπειρία που είχε τον άλλαξε.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα “Freddo”, ο Π. Χολόφτης, οι εργασίες δεν απαιτούσαν το άνοιγμα του Τάφου. Η απόφαση ήταν δική του. Φοβήθηκε ότι υλικά από τις εργασίες θα μπορούσαν να εισχωρήσουν και έτσι αποφασίστηκε το άνοιγμα του Παναγίου Τάφου.

“Την πλάκα του 1550 τη βρήκαμε σπασμένη. Κάτω από την πλάκα του 1810 βρήκαμε το ένα τρίτο της πλάκας του 1550 και χώματα”, σχολιάζει.

Όπως περιγράφει, βρέθηκαν και νομίσματα, αλλά και δυο σταυροί και δυο μενταγιόν που πιθανότατα είχαν αφήσει οι εργάτες εκείνης της εποχής.

Τα όσα συγκλονιστικά περιγράφει όμως με ιδιαίτερη συγκίνηση είναι όσα ο ίδιος βίωσε.

Η ευωδία

Σε ότι αφορά στην ευωδία που αναβλύζει ο Τάφος ο Πέτρος Χολόφτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο χώρος ολόκληρος έχει μια μυρωδιά από τα αρώματα που χρησιμοποιούν οι μοναχοί ωστόσο περιγράφει κάτι συγκλονιστικό:

“Η μυρωδιά αυτή ήταν το κάτι άλλο. Κάτι μοναδικό που ίσως σας φανεί περίεργο ωστόσο οφείλω να να την παραθέσω. Πριν από καιρό στο σημείο του Τάφου στην τοιχοποιία από πίσω μέσα στον τοίχο και σε ύψος 2 μέτρα περίπου, βρήκα μια ξύλινη σφήνα περίπου 20 εκατοστά και μόλις την έβγαλα είχε μια πάρα πολύ ωραία μυρωδιά, μύριζε έτσι για τρεις μέρες περίπου. Ήταν εκεί μέσα περίπου 200 χρόνια. Κανονικά έπρεπε να βρωμούσε από τη σαπίλα. Και όμως ευωδίαζε”.

Μάλιστα όπως λέει, παρατήρησε και ο ίδιος το ανεξήγητο φαινόμενο να μπλοκάρουν τα σύγχρονα μηχανήματα.

«Δεν θα έλεγα» σημειώνει, «ότι υπήρχαν πολλά περίεργα φαινόμενα. Εκτός από μια κοπέλα τοπογράφο που σκανάριζε τον τάφο. Όταν ακουμπούσε το λαπ τοπ στην πλάκα το μηχάνημα κόλλαγε, ενώ όταν το έπαιρνε στα χέρια της αυτό λειτουργούσε κανονικά».

holoftis1

holoftis2

Σχετικά άρθρα