Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, Ισλαμιστές, Κύπρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιωάννης, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Τη Δαμασκό επισκέφθηκε, με πρόσκληση του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για να προσφέρει εμπράκτως στήριξη στους χριστιανούς και στον συριακό λαό.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε: «Αξία έχει να συμπαραστέκεσαι στον αδελφό σου, όταν έχει πρόβλημα».

Ο κ. Χρυσόστομος ταξίδεψε αεροπορικώς στη Βηρυτό και από εκεί οδικώς μετέβη στη Δαμασκό, όπου έτυχε θερμής υποδοχής στο Πατριαρχείο Αντιοχείας από τον πατριάρχη Ιωάννη και χοροστάτησε δοξολογίας.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου δήλωσε ότι «πρέπει να απομονωθούν οι εξτρεμιστές και να σταματήσει ο πόλεμος».

Τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσσαντ στη Δαμασκό.

asant-6

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου και η συνοδεία του, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της Συρίας, ο οποίος του καλωσόρισε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Δαμασκό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Άσαντ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία αλλά και τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο Σύρος πρόεδρος ανέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ότι «ένας από τους κύριους στόχους των τρομοκρατικών επιθέσεων, που δέχεται από τους εξτρεμιστές η χώρα του, είναι να πληγεί ο πολυπολιτισμικός, αρμονικός κοινωνικός της ιστός, ο οποίος ήταν χαρακτηριστικό της από αρχαιοτάτων χρόνων».

O Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε συγκλονισμό και διαβεβαίωσε για τη στήριξή του προς το συριακό λαό.

Τόνισε ότι «τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με τη Συρία και να μην επιβάλλουν εμπάργκο, που είναι εναντίον του συριακού λαού».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απευθυνόμενος προς το Πρόεδρο της Συρίας, τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των σχέσεων, από την οποία θα ωφεληθούν και οι δύο λαοί.

“Είμαι μάρτυρας εγώ και η Συνοδεία μου ότι οι Σύροι κινούνται με σιγουριά προς την έξοδο από την κρίση, αλλά και θα βγουν νικητές κατά της τρομοκρατίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Τέλος να σημειωθεί πως στην συνάντηση, παρέστη και ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης και ο Επίσκοπος Σελευκείας κ. Εφραίμ.

asant-3

Σχετικά άρθρα