Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν εγκαινιάζει γιγάντιο τζαμί με το όνομα “Αγιά Σοφιά” στην Ολλανδία

Ο Ερντογάν εγκαινιάζει γιγάντιο τζαμί με το όνομα “Αγιά Σοφιά” στην Ολλανδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άμστερνταμ, Δυτικό Τζαμί Αγιά Σοφιά, Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Ολλανδία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζαμί, Τουρκία, Τούρκοι, Φωτογραφίες,

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ο ημίτρελος “σουλτάνος” της Άγκυρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα παραστεί στα επίσημα εγκαίνια του νέου μέγα-τζαμιού στην Ολλανδία χωρητικότητας 2.500 πιστών.

Το “τρελό” (εκτός από τον Ερντογάν) είναι ότι το εν λόγω τζαμί ονομάζεται Δυτικό Τζαμί (Westermoskee) Αγιά Σοφιά (ό,τι νάναι) από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

westermoskee2

Το γεγονός ότι η Αγία Σοφία χτίστηκε ως μια ορθόδοξη εκκλησία, όπως και ότι το όνομα Αγιά Σοφιά είναι χριστιανικό αποτελεί προφανώς απόδειξη του ιδεολογικού αχταρμά του νεο-οθωμανισμού που προωθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τζαμί έχει έναν επιβλητικό θόλο ύψους 25 μέτρων και ένα μιναρέ ύψους 42 μέτρων, που δεσπόζει στο κανάλι του Άμστερνταμ. Το εσωτερικό του τζαμιού έχει διακοσμηθεί με ισλαμικές καλλιγραφίες από Τούρκους καλλιτέχνες.

Οι μουσουλμάνοι της Ολλανδίας είναι υπερήφανοι για το τζαμί τους. “Είναι το μεγαλύτερο τζαμί στο Άμστερνταμ και το ωραιότερο τζαμί της Ευρώπης”, λένε.

Όπως είναι γνωστό, σε όλη την Ευρώπη η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια την οικοδόμηση τζαμιών. Και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως “μπροστινός” των Σαουδαράβων, έχει αναλάβει να κάνει τα εγκαίνια.

westermoskee

Το τζαμί χτίστηκε από την τουρκική κοινότητα του Άμστερνταμ και δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Ολλανδία που έχουν ενοχληθεί από το μέγεθός του, μιλώντας για τις βλέψεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να την επεκτείνει στην Ευρώπη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προγραμματίζει να εγκαινιάσει το τζαμί Αγία Σοφία στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, δηλαδή μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου.

Westermoskee3

Σχετικά άρθρα