Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιστοί από όλο τον κόσμο έκαναν Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ

Πιστοί από όλο τον κόσμο έκαναν Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βηθλεέμ, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Φωτογραφίες, Χριστιανισμός, Χριστούγεννα,

Χριστιανοί προσκυνητές από όλο τον κόσμο έσπευσαν στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη στην Παλαιστίνη, για να συμμετάσχουν στη θεία λειτουργία για τη γέννηση του Ιησού στην Εκκλησία της Γεννήσεως.

Ωστόσο, το κλίμα στην πόλη είναι βαρύ, μιας και οι φετινοί εορτασμοί διεξάγονται υπό τη σκιά των διωγμών που υφίστανται οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής από τους τζιχαντιστές.

Ο Λατίνος Πατριάρχης στην Ιερουσαλήμ, ο Φουάντ Τβαλ, κατά τη λιτανεία στην Πλατεία Μάνγκερ της Βηθλεέμ παρουσία χιλιάδων πιστών εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2015 θα φέρει γέφυρες ειρήνης αντί τείχη διαχωρισμού.

latinos-patriarxis Ο Λατίνος Πατριάρχης, Φουάντ Τβαλ

«Ελπίζω ότι το επόμενο έτος δεν θα υπάρχει τείχος διαχωρισμού και αντ’ αυτού θα έχουμε γέφυρες ειρήνης» δήλωσε αναφερόμενος στο ισραηλινό τείχος εντός και γύρω από τη Δυτική Όχθη, το οποίο χωρίζει την Βηθλεέμ από την Ιερουσαλήμ.

Ο ίδιος κάλεσε τους Χριστιανούς να μην ξεχνούν τις 19.600 εκτοπισμένες οικογένειες στη Λωρίδα της Γάζας που ακόμη υποφέρουν από τις συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και της Χαμάς, ενώ έκανε σαφή αναφορά στη δράση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ.

Τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανοί εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων με το ακραίο ισλάμ.

Στο βόρειο Ιράκ περίπου 150.000 Χριστιανοί Ασσύριοι έχουν εκτοπιστεί από την προέλαση, τον Ιούνιο, του Ισλαμικού Κράτους.

Τόσο τα μηνύματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όσο και του Πάπα Φραγκίσκου επικεντρώνονται στη βία που υφίστανται οι Χριστιανοί στην περιοχή, οι οποίοι απαρτίζουν τις πιο παλιές χριστιανικές κοινότητες στον κόσμο.

dentro Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Βηθλεέμ, στολισμένο με παλαιστινιακές σημαίες και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Ισραήλ

bethleem

patriarxis Ο Λατίνος Πατριάρχης έφτασε στη Βηθλεέμ από τα Ιεροσόλυμα συνοδευόμενος από ιππείς της Ισραηλινής Έφιππης Αστυνομίας

palaistinies-astynomikikines Παλαιστίνιες Αστυνομικίνες ποζάρουν έξω από την εκκλησία της Γεννήσεως

bethleem-2 Η παρέλαση των χριστιανών Παλαιστινίων στη Βηθλεέμ

Bethlehem-at-Christmas-1

Bethlehem-at-Christmas-2

Σχετικά άρθρα