Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο κατά την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα

Τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο κατά την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Αχμέτ Νταβούτογλου, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία,

Τουρκικές ασκήσεις θα πραγματοποιούνται στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Πρόκειται για προγραμματισμένες ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, τις οποίες πραγματοποιεί το τουρκικό πολεμικό ναυτικό από τις αρχές της εβδομάδας στο βόρειο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, περιοχές δεσμευμένες για τον σκοπό αυτό έως το Σάββατο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει στις περιοχές του Κόλπου Ξηρού βόρεια της Λήμνου και στο σύμπλεγμα του Καστελλορίζου, της Στρογγύλης και της Ρω, διψήφιο αριθμό μονάδων επιφανείας και υποβρύχια, ενώ στο διάστημα της παραμονής του τουρκικού στόλου στα σημεία, αυξήθηκαν και οι εναέριες παραβιάσεις.

Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το γεγονός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ότι οι συγκεκριμένες περιοχές δεσμεύτηκαν με αποφάσεις που εκδόθηκαν την τελευταία εβδομάδα κι ενώ το ταξίδι του Νταβούτογλου στην Αθήνα, ήταν ήδη προγραμματισμένο.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους ασκήσεις συμπίπτουν χρονικά με τη διεξαγωγή του Συμβουλίου. Αυτή η υποχώρηση κατά πως φαίνεται, της Αθήνας, έρχεται σε μια γενικά τεταμένη περίοδο κι ενώ το τουρκικό σεισμογραφικό Μπαρμπαρός εξακολουθεί να πλέει παρανόμως εντός της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενα μάλιστα από τουρκικά πολεμικά.

Σχετικά άρθρα