Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λοβέρδος: Η στάση του Υπουργείου είναι υπέρ για Ρωμανό και Κωστάρη

Λοβέρδος: Η στάση του Υπουργείου είναι υπέρ για Ρωμανό και Κωστάρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Απεργία Πείνας, Βασίλης Κικίλιας, Ηρακλής Κωστάρης, Νίκος Ρωμανός, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Υπέρ της συνέχισης των σπουδών μέσα στις φυλακές του 21χρονου καταδικασμένου για τη ληστεία στο Βελβεντό Νίκου Ρωμανού τάσσεται ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, με δηλώσεις του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

«Η στάση του υπουργείου Παιδείας είναι υπέρ. Αφού επιτρέπουμε στα παιδιά να δίνουν εξετάσεις και να μπαίνουν, πρέπει να τα βοηθήσουμε να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Βέβαια αυτό θα κρίνει το υπουργείο» είπε. Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε επίσης ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Βασίλη Κικίλια και «του είπα να προσέξει ιδιαίτερα. Θέλει προσοχή το θέμα για να μην την πληρώσουν άλλοι λόγω του Ξηρού». Μέσω Facebook, μάλιστα, έγραψε για το Ηρακλή Κωστάρη: «Η συμπεριφορά του, όπως ενημερωνόμαστε, είναι άψογη, άρα πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές του. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για το Ρωμανό.

Η κατάσταση της υγείας του Ρωμανού είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Ο 21χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και αρνείται να σιτιστεί, διαμαρτυρόμενες έτσι για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου να παρακολουθεί τις σπουδές του.

Ο Νίκος Ρωμανός κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού και φέτος, εκτός από το ότι παντρεύτηκε την 18χρονη αγαπημένη του, κατάφερε να πετύχει την εισαγωγή του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας. Μάλιστα πρόσφατα αρνήθηκε τον έπαινε των 500 ευρώ από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα