Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΚΕ: Όχι στην καταστολή της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια

ΚΚΕ: Όχι στην καταστολή της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Πανεπιστήμια, Πολυτεχνείο,

“Καταγγέλλουμε την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, να αναστείλλουν τη λειτουργία των συγκεκριμένων σχολών με το πρόσχημα της «πρόκλησης επεισοδίων», μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου” σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια στην Νομική που ήρθαν σε συνέχεια της απόφασης της πρυτανείας να κλείσει προληπτικά τα Πανεπιστήμια ενόψει του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου.

“Την απόφασή τους αυτή δεν δίστασαν να την υλοποιήσουν επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ, με τα οποία περικύκλωσαν τις σχολές και τους φοιτητές, στους οποίους μάλιστα επιτέθηκαν και χτύπησαν τη στιγμή που προσπάθησαν να μπουν στις σχολές τους για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων και δραστηριοτήτων των συλλόγων τους” υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ως βασική υπεύθυνη της κατάστασης γιατί καλλιεργεί το δόγμα «νόμος και τάξη» στις σχολές, εντείνει το κλίμα αυταρχισμού και οργανώνει την καταστολή σε βάρος της συλλογικής δράσης.

“Καλούμε τους φοιτητές να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σ’ αυτά τα μέτρα και την καταστολή που τη συνοδεύει, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων και των σύγχρονων δικαιωμάτων τους. Να πάρουν μέρος στο γιορτασμό για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία” καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Σχετικά άρθρα