Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης: Οι Έλληνες πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην Ευρώπη

Ανδρουλάκης: Οι Έλληνες πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Καρκίνος, Καρκίνος Μαστού, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 18/10 τη Διατομεακή Μονάδα Μαστού στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου».

Η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν καθιερωθεί κάθε Οκτώβριο για την ενίσχυση της πρόληψης και της ενημέρωσης των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία από την αείμνηστη πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

«Συμπληρώνονται σε λίγες μέρες τρία χρόνια από τον θάνατο της αείμνηστης προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που είχε πρωταγωνιστήσει στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας ειδική μνεία στο έργο της Διατομεακής Μονάδας Μαστού, που αριθμεί 16.000 – 18.000 επισκέψεις ετησίως τόσο στον ετήσιο προληπτικό όσο και στον διαγνωστικό έλεγχο.

«Το κέντρο μαστού κάνει εξαιρετική δουλειά προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση.

»Για εμάς είναι προτεραιότητα η ενημέρωση -ήδη από τα σχολικά χρόνια-, διότι η πρόληψη σώζει χιλιάδες ζωές.

»Δυστυχώς, σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, είμαστε ακόμη πολύ πίσω και πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα γρηγορότερα.

»Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου” που καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες και καταφέρνουν να προσφέρουν πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στις γυναίκες, καθώς δυστυχώς ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Ο λαός μας έχει ανάγκη ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, που θα παρέχει δημόσιες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

»Δεν μπορεί να συνεχιστεί οι Έλληνες πολίτες να πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρώπη.

»Πρέπει να κάνουμε πολλά, πρέπει να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ανάταξης και αναγέννησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του.

Σχετικά άρθρα