Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανοί μωροεθνικιστές διασπείρουν «τσάμικο» εθνικιστικό μίσος από το «Top News» που στηρίζει Έντι Ράμα

Αλβανοί μωροεθνικιστές διασπείρουν «τσάμικο» εθνικιστικό μίσος από το «Top News» που στηρίζει Έντι Ράμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Ελληνική Ομογένεια, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φρέντι Μπελέρης,

Αλβανοί πεινασμένοι μωροεθνικιστές, κάτι βαλκανικά «έντομα», υποκινούν διαρκώς το ανύπαρκτο ζήτημα κάποιας ανύπαρκτης «τσάμικης μειονότητας» στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί εξαρχής ότι οι Αλβανόφωνοι Τσάμηδες μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου εγκατέλειψαν την Ελλάδα και κατέφυγαν στην Αλβανία ως συνεργάτες των ναζί και των δυνάμεων του Άξονα [διαβάστε ΕΔΩ], δηλαδή ως εγκληματίες πολέμου.

Οι Τσάμηδες αποτελούν υποομάδα των Αλβανών οι οποίοι κατοικούσαν στην περιοχή της Ηπείρου, σε μία περιοχή που είναι γνωστή ως Τσαμουριά.

Είχαν τη δικιά τους ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα, μείγμα αλβανικών και ελληνικών επιρροών, καθώς και δικών τους στοιχείων.

Μιλούσαν τη δικιά τους διάλεκτο, τα τοσκικά.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μουσουλμάνοι και μερικοί ορθόδοξοι χριστιανοί.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών το 1923, οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες εξαιρέθηκαν.

Στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις του Άξονα, κάτι που προκάλεσε τη βίαιη εκδίωξη τους από τις δυνάμεις του ΕΔΕΣ υπό την υποστήριξη των Βρετανών και Αμερικάνων στρατιωτικών συνδέσμων, στην Αλβανία.

Μεταπολεμικά συνάντησαν ιδιαίτερη καχυποψία από το κομμουνιστικό καθεστώς.

Ενώ μετά τη πτώση του καθεστώτος, υπάρχουν από οργανώσεις Τσάμηδων προσπάθειες ανακίνησης θεμάτων -μεταξύ άλλων- επιστροφής περιουσιών.

Στον ακραιφνώς φιλοκυβερνητικό και παγίως ανθελληνικό τηλεοπτικό σταθμό «Top Νews», ο «αναλυτής» Arben Meçe και o πρώην επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στην περιφέρεια του Kukës κοντά στα σύνορα με το Κόσσοβο, Ibsen Elezi, σχολίασαν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Ο Meçe υποστήριξε τα ακόλουθα: «Αυτό που εγώ διακρίνω μέσα από αυτές τις δηλώσεις είναι ότι η υπόθεση Μπελέρη τελείωσε, ότι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις επέστρεψαν στο κανονικό επίπεδο που ιστορικά είχαν από πλευράς της Ελλάδας.

»Για την Ελλάδα το αγκάθι είναι η απειλή των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

»Ένα είναι σίγουρο, ότι τα δικαιώματα της μειονότητας δεν απειλήθηκαν πότε και καμία φορά, αντιθέτως είναι το αντίθετο του τρόπου με τον οποίο η Ελλάδα χειρίζεται τις μειονότητες.

»Η Ελλάδα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, όταν μιλά για τέτοια ζητήματα.

»Όταν μιλά για μειονότητες πρέπει η ίδια να παρουσιάσει στο τραπέζι τον τρόπο με τον οποίο αυτή σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

»Σε αυτή την περίπτωση κι εμείς αντλούμε το νόμιμο δικαίωμα να αντιτάξουμε την τσάμικη μειονότητα στην Ελλάδα.

»Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και η τσάμικη μειονότητα στην Ελλάδα (sic) είναι σαν η μέρα με τη νύχτα και όσο –κι εδώ πέφτουν στην παγίδα– ζητάνε τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, ανοίγουν για ασυνήθιστη πληγή, η οποία είναι νόμιμο δικαίωμα της αλβανικής πολιτικής και της αλβανικής κυβέρνησης να ζητήσει με τον ίδιο τρόπο τα δικαιώματα της τσάμικης μειονότητας στην Ελλάδα, που όχι μόνο τα δικαιώματα της έχουν καταπατηθεί, αλλά έχουν εντελώς απαγορευτεί και είναι ανύπαρκτα.

»Γι’ αυτό, αυτό που θέλω να πω κλείνοντας, είναι ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος τελικά έχει κλείσει την υπόθεση Μπελέρη και τώρα ζητά κανονικότητα στις σχέσεις με δημαγωγικό τρόπο.

»Το κάνει με δημαγωγικό τρόπο στο βωμό της μεγάλης μάχης που έδωσαν με την Αλβανία, όπου απέτυχαν, ζητώντας το σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας στην Αλβανία, που με κανένα τρόπο δεν έχουν καταπατηθεί».

Η παρουσιάστρια της εκπομπής σχολίασε ότι, όσο ήταν στη φυλακή ο Μπελέρης, η Ελλάδα έκανε λόγο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ τώρα που αφέθηκε ελεύθερος άρχισε να μιλά για σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας, με τον Mece να παρεμβαίνει και να υποστηρίζει ότι «οι Έλληνες πολεμούσαν για τον στρατιώτη τους, είχαν το στρατιώτη τους εδώ».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Elezi, ο οποίος ισχυρίστηκε τα εξής:

«Από τη στιγμή που αυτοί σωστά χρησιμοποιούν την υπόθεση των δικαιωμάτων της μειονότητας, εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία υποτίμηση όσον αφορά τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, κι αυτό δεν έχει υπάρξει ούτε επί κομμουνιστικού συστήματος, πολλώ δε μάλλον στην εποχή της δημοκρατίας.

»Εάν υπάρχει πρόβλημα με το περιουσιακό, αυτό υπάρχει για όλους τους Αλβανούς.

»Εάν επιστρέψουμε στο ζήτημα των περιουσιών, πρέπει να δούμε τις περιουσίες των Τσάμηδων στην Ελλάδα, διότι γνωρίζετε ότι είναι ένα καυτό θέμα που οι πολιτικοί μας το αναφέρουν αλλά το προβάλλουν επιφανειακά, ενώ πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά.

»Από τη στιγμή που εσύ ζητάς νόμιμα δικαιώματα, πρέπει κι εμείς να ζητήσουμε δικαιώματα όπως το δίκαιο της επιστροφής των περιουσιών των Τσάμηδων.

»Εννοείται ότι αυτό για την ελληνική πολιτική είναι ταμπού κι αν ασχοληθεί κάποιος με αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, διότι οι τελευταίες περιπτώσεις έδειξαν ότι η ελληνική δημοκρατία δεν είναι κάποια παγιωμένη δημοκρατία, δεν είναι δημοκρατία στο επίπεδο των μεγάλων κρατών, όπως της Γαλλίας, Γερμανίας, Αγγλίας».

Όχι μόνο ζητάνε υποτιθέμενες περιουσίες καταδικασμένων συνεργατών των ναζί αλλά έχουν και το απύθμενο θράσος, αυτοί οι χωριάτες Βαλκάνιοι μωροεθνικιστές ενός αποτυχημένου κράτους, μίας ναρκοπαραγωγού «χώρας», μίας «Κολομβίας της Ευρώπης», να χαρακτηρίζουν την Ελλάδα μη παγιωμένη δημοκρατία.

Αν βρεθεί κάνας τρελός και «πετάξει» καμία 30αριά εξοπλισμένα F-16 πάνω από τα κακοσχηματισμένα, ελαφρώς παραμορφωμένα, αλβανικά δύσμορφα κεφάλια τους, θα «νιώσουν» άραγε την ισχύ και το μεγαλείο στο οποίο οφείλουν να υποκλίνονται;

Κατσαπλιάδες με μεγάλο στόμα, βαλκανικά «έντομα», μικρονοΐκοί, που δεν συλλογίζονται, δεν νοιάζονται καν εάν το εθνικιστικό μίσος που διασπείρουν, εξαιτίας τους, σε κάποια «στραβή» της ιστορίας, ίσως να το «πληρώσουν» οι αθώοι συμπατριώτες τους οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα