Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Θα τηρηθεί το καταστατικό, κάλπες το 2025», λέει ανώτατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

«Θα τηρηθεί το καταστατικό, κάλπες το 2025», λέει ανώτατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωεκλογές 2024, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

Τέλος στα σενάρια που θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να επισπεύδει την εσωκομματική ψηφοφορία για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, επιχειρεί να βάλει ανώτατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με δήλωσή του στο «OPEN».

Σύμφωνα με το κανάλι, το σενάριο διαψεύδεται κατηγορηματικά από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει αλλάξει στάση, θα τηρήσει κατά γράμμα το καταστατικό, το οποίο προβλέπει εσωκομματικές κάλπες το φθινόπωρο του 2025».

«Ο πρόεδρος θα μιλήσει για όλα στο Πολιτικό Συμβούλιο την Τετάρτη και γενικά στα όργανα», ανέφερε το ίδιο στέλεχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «OPEN».

Την Τετάρτη το Πολιτικό Συμβούλιο, 30 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή
Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένο το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αποτιμήσει το αποτέλεσμα και θα κάνει γνωστές τις θέσεις του σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

Στις 30 Ιουνίου, στην Κεντρική Επιτροπή, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο του 2025, οπότε και ολοκληρώνεται η τετραετία από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Για να πραγματοποιηθεί πρόωρη εκλογή, όμως, πρέπει να έχει προηγηθεί και έκτακτο συνέδριο, για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή 14/6, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να σκέφτεται πως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα δημιουργούσε εσωστρέφεια στο κόμμα.

Σχετικά άρθρα