Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΑΣΟΚ: Άμεση προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες για αρχηγό σκέφτεται ο Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ: Άμεση προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες για αρχηγό σκέφτεται ο Ανδρουλάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

Κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ εξετάζει ο Πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν έχουν διαψευσθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης προτίθεται να σηκώσει το γάντι όσων τον αμφισβητούν λόγω της αποτυχίας του κόμματος να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη στις ευρωεκλογές της Κυριακής, έναν στόχο που ο ίδιος είχε θέσει.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να βάλει τέλος στην κομματική εσωστρέφεια στήνοντας εσωκομματικές κάλπες ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, υποχωρώντας από την αρχική του θέση για εσωκομματικές εκλογές το φθινόπωρο του 2025, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά τώρα ότι μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα δημιουργήσει εσωστρέφεια, συντάσσεται με τη «γραμμή» των καθαρών λύσεων και προσανατολίζεται στο να αποσαφηνίσει την όλη διαδικασία μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις από την Χαριλάου Τρικούπη και οι προθέσεις του κ. Ανδρουλάκη αναμένεται να ξεκαθαριστούν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, όπου ο κ. Ανδρουλάκης εκτιμάται ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του απέναντι σε στελέχη που τον αμφισβητούν και του καταλογίζουν ότι αύξησε μεν τα ποσοστά του κόμματος αλλά έχασε το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές.

Μια ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες αναμένεται επίσης να φέρει στο προσκήνιο τους υποστηρικτές του κ. Ανδρουλάκη, οι περισσότεροι από τους οποίους κρατούν μέχρι στιγμής επιφυλακτική στάση σε σύγκριση με τους επικριτές του και τους επίδοξους δελφίνους.

Σχετικά άρθρα