Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Μακεδονία: Επιμένει η «ψεκασμένη» φιλορώσα Σιλιάνοφσκα – «Δεν θα προκαλέσει προβλήματα» η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος

Βόρεια Μακεδονία: Επιμένει η «ψεκασμένη» φιλορώσα Σιλιάνοφσκα – «Δεν θα προκαλέσει προβλήματα» η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Γιώργος Γεραπετρίτης, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα επέμεινε ότι η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας από την ίδια δεν παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν θα προκαλέσει προβλήματα στη χώρα της.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Διαβαλκανικής στα Σκόπια, ανέφερε ότι «τα προσωπικά έγγραφα μου, το διαβατήριο, η ταυτότητα, όλα τα επίσημα έγγραφα της προεδρίας φέρουν το συνταγματικό όνομα.

»Είναι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο του Συντάγματος.

»Είναι αλήθεια ότι κάθε δήλωση πολιτικών προσώπων που κατέχουν κρατικό αξίωμα ερμηνεύεται σαν επίσημη πράξη, αλλά ο καθένας μας έχει, σαν το σύμβολο γιν-γιανγκ, δύο πρόσωπα, το επίσημο και ένα άλλο».

«Ως άνθρωπος έχω δικαίωμα, επαναλαμβάνω από την εποχή του Σωκράτη μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της ελευθερίας και της σκέψης, της ελεύθερης έκφρασης της σκέψης, να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι και δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί παραβίαση είτε του Συντάγματος είτε του διεθνούς δικαίου», ανέφερε.

«Χαίρομαι που ήρθε ο Γ. Γεραπετρίτης, φιλικό το κλίμα στη σύνοδο»

Η ίδια εξέφρασε «χαρά» διότι στη σύνοδο συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Η Γκορντάνα, σαν καναρινάκι και δίπλα η… στοχαζόμενη Αλ. Παπαδοπούλου.

«Καθίσαμε ο ένας δίπλα στον άλλο (σ.σ. με τον Γ. Γεραπετρίτη – κεντρική φωτογραφία).

»Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθε.

»Επειδή καθυστέρησε η πτήση του, αφήσαμε χώρο για να μιλήσει τελευταίος.

»Τα μηνύματά του ήταν για την περιοχή, ότι πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, να οικοδομήσουμε το κράτος δικαίου, να σεβαστούμε το διεθνές δίκαιο, να συνεχίσουμε εκεί που υπήρξαν πολύ σαφείς προσδιορισμοί στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης.

»Αυτές ήταν οι συζητήσεις.

»Νομίζω ότι το κλίμα ήταν ευχάριστο, φιλικό, ήταν στη σύνοδο και η υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, με τον οποία γνωριστήκαμε.

»Μου αρέσει που οι άνθρωποι από τα Βαλκάνια μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον όταν χρειάζεται», συμπλήρωσε.

Αναμενόμενο. Όπου εμφανίζονται Γεραπετρίτης και Παπαδοπούλου νομίζουν «οι άλλοι» ότι μας έχουν του χεριού τους.

Σχετικά άρθρα