Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης: Κάλεσμα στα κόμματα για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Ανδρουλάκης: Κάλεσμα στα κόμματα για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Εκτροχιασμός Τρένου, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Πρόταση Δυσπιστίας, Πρόταση Μομφής, Τέμπη,

Πρωτοβουλία για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, καλώντας μάλιστα τα κόμματα «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνηση με αιχμή το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» με τις συνομιλίες του σταθμάρχη το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

»Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

»Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη» τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης.

«Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

»Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας» σημειώνει και προσθέτει:

«Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Τέμπη: «Μονταζιέρα» στις συνομιλίες του σταθμάρχη, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ

Δημοσίευμα της εφημερίδας «ΒΗΜΑ της Κυριακής» υποστηρίζει ότι αλλοιώθηκαν οι απογνηματοφωνημένες συνομιλίες του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς των τρένων την μοιραία νύχτα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα και με την παρουσίαση σχετικών εγγράφων, υπήρξε αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη, που «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Η αποκάλυψη της βασίζεται στην ανάλυση των συγκεκριμένων τεσσάρων λέξεων του επίμαχου διαλόγου τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Ένα μοντάζ που, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναδείκνυε μόνο το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη της Λάρισας

Όπως προκύπτει από νεότερα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που παρουσιάζει η εφημερίδα, η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία –όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο– αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «τα ερωτήματα μεγεθύνονται αφού στελέχη του ΟΣΕ είχαν αναφέρει ότι παρέδωσαν στην τροχαία Λάρισας τις σχετικές μαγνητοφωνήσεις τις πρώτες ώρες μετά το ατύχημα. Ωστόσο με βάση νέα έγγραφα διαπιστώνεται ότι αυτές δόθηκαν την ελληνική αστυνομία στις 3 Μαρτίου, δηλαδή 3 μέρες αργότερα».

Πού έχει γίνει «μοντάζ» σύμφωνα με την εφημερίδα

«Βασίλη, φεύγω; – Φεύγεις, φεύγεις». Ήταν μόλις λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη όταν δημοσιοποιήθηκαν τα ηχητικά αρχεία με τις συνομιλίες του σταθμάρχη της Λάρισας.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», ο μηχανοδηγός που απευθύνθηκε στον «Βασίλη» για να λάβει το «πράσινο φως» της αναχώρησης δεν ήταν εκείνος της μοιραίας αμαξοστοιχίας, όπως είχε υποστηριχθεί τότε, αλλά ενός τοπικού δρομολογίου.

Από τα παραπάνω στοιχεία, σύμφωνα με την εφημερίδα, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα με κύριο ζητούμενο, ποιος είχε μπει παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ποιοι πήραν τους διαλόγους του σταθμάρχη κι έκαναν συρραφή συνομιλιών, παραποιώντας τους τελικά.

Σχετικά άρθρα