Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης: Ο οίκος Moody’s αποδομεί την εικονική πραγματικότητα της σταθερής προόδου

Ανδρουλάκης: Ο οίκος Moody’s αποδομεί την εικονική πραγματικότητα της σταθερής προόδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, Οίκος Moody’s, ΠΑΣΟΚ,

«Οι έντονες επιφυλάξεις του οίκου Moody’s στην τελευταία αξιολόγηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποδομούν την εικονική πραγματικότητα σταθερής προόδου, που εμφανίζει η κυβέρνηση», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, σημειώνει ότι «η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, όπως πιστοποιείται και στην κατώτερη των προσδοκιών πορεία του ΑΕΠ το 2023, «ξεφουσκώνει» γιατί δεν οικοδομήθηκε σε γερά θεμέλια».

«Παραμένουμε ευάλωτοι σε εξωτερικούς κλυδωνισμούς»

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι «οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογηθεί, αναβάλλονται πίσω από κοντόφθαλμες διευθετήσεις.

Έτσι, παραμένουμε ευάλωτοι σε εξωτερικούς κλυδωνισμούς.

Το Ταμείο Ανάκαμψης -από ευκαιρία συνολικής αναβάθμισης της χώρας- έχει μετατραπεί σε προνομιακό εργαλείο χρηματοδότησης λίγων και ισχυρών.

Το κρατικό χρέος έχει εκτοξευθεί, το έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο παραμένει επίμονα υψηλό, ενώ το ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων δεν αφορά παραγωγικές επενδύσεις αλλά real estate, που οδηγεί στον αφελληνισμό της ελληνικής περιουσίας».

«Τα οφέλη της όποιας ανάπτυξης ευνοούν περισσότερο αυτούς που κερδοσκοπούν από τον πληθωρισμό της απληστίας και όχι τον κόσμο της εργασίας και τη νέα γενιά», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα