Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κατανοούμε τον εκνευρισμό της κυβέρνησης – Τους χαλάμε τα σχέδια

ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κατανοούμε τον εκνευρισμό της κυβέρνησης – Τους χαλάμε τα σχέδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΙ, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία, Πανεπιστήμια, ΠΑΣΟΚ, Παύλος Μαρινάκης,

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν συμβάλει στην άρνηση, αλλά έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και επ’ αυτών των προτάσεων θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή.

»Ας προετοιμαστεί, συνεπώς, η κυβέρνηση», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα απαντώντας με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τη κυβέρνηση.

«Κατανοούμε, πάντως, τον εκνευρισμό τους. Τους χαλάμε τα σχέδια, γιατί είχαν συνηθίσει σε έναν ανέξοδο αρνητισμό.

»Τους προέκυψε εναλλακτική ολοκληρωμένη πρόταση με βάση το σκανδιναβικό παράδειγμα, που συνιστά ένα επιτυχημένο και αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο», συμπλήρωσε στο σχόλιό της η Χ. Τρικούπη.

Χαρακτήρισε χυδαία υπονοούμενα της υφυπουργού Παιδείας, Ζ. Μακρή, ότι η στάση του υπαγορεύεται τάχα από συμφέροντα κάνοντας λόγο για «παρέα του Μεγάρου Μαξίμου, που μοναδικός γνώμονας των επιλογών της είναι οι μπίζνες, όπως αποδείχτηκε με την golden visa, την ενεργειακή μετάβαση, την υγεία και την παιδεία».

«Ας εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν ένα κερδοσκοπικό fund κι ένα κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού να ιδρύσουν μη κερδοσκοπικό παράρτημα στην Ελλάδα», υπογράμμισε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο σχόλιό του.

Σχετικά άρθρα