Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Η Golden Visa οδηγεί «στον αφελληνισμό ολόκληρων περιοχών»

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Η Golden Visa οδηγεί «στον αφελληνισμό ολόκληρων περιοχών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Βουλή των Ελλήνων, Ενοίκιο, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

Επίθεση στον πρωθυπουργό για την «πρωτοφανή στεγαστική κρίση» στην οποία έχει περιέλθει η χώρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

Ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα το στεγαστικό πρόβλημα, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία:

«Σήμερα έχουμε χρέος να έχουμε στη θέση χιλιάδων που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι και όταν βρουν το ενοίκιο είναι υπέρογκο.

»Τα τελευταία χρόνια το κόστος στέγασης έχει εκτοξευθεί.

»Η σωρευτική αύξηση των ενοικίων την περίοδο 2018-22 πλησίασε το 50% ενώ υπολογίζεται ότι το 2023 η ετήσια αύξηση ξεπέρασε στην Αθήνα το 23,7%».

«Πολλοί κάτοικοι των κέντρων των πόλεων αναγκάζονται να μετακομίσουν διότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υπερβολικά μισθώματα» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στις συνέπειες της βραχυχρόνιας μίσθωσης και στην αλλοίωση του οικιστικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Έκανε παράλληλα ειδική αναφορά στο πρόγραμμα Golden Visa, που –όπως σημείωσε– οδηγεί «στον αφελληνισμό ολόκληρων περιοχών».

Ανέδειξε παράλληλα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ιδίως οι φοιτητές και οι νέες οικογένειες.

«Σκεφτείτε σε πόσο δύσκολη θέση είναι νέοι φοιτητές που αναζητούν σπίτι.

»Φτάνουν στο σημείο να κάνουν μηχανογραφικό όχι βάσει των φιλοδοξιών τους αλλά βάσει της οικονομικής δυνατότητας της οικογένειάς τους.

»Σκεφτείτε τους νέους τα νέα ζευγάρια που θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον, πόσα χρήματα χρειάζονται για να νοικιάσουν ένα σπίτι» ανέφερε.

«Η χώρα βρίσκεται σε πρωτοφανή στεγαστική κρίση κι εσείς κάνατε ότι δεν τη βλέπετε.

»Το αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής βούλησης από την κυβέρνηση έχει γιγαντώσει την στεγαστική κρίση» επισήμανε, προσθέτοντας πως τα μέτρα που έχει φέρει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του.

«Περιφρονείτε τις ανάγκες του ελληνικού λαού» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και συνέχισε λέγοντας:

«Αδυνατείτε να κατανοήσετε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες Έλληνες πολίτες για τους οποίους το δικαίωμα στη στέγαση γίνεται πολυτέλεια και αυτό πρέπει να το ανατρέψουμε άμεσα».

Σχετικά άρθρα