Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης για ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου: «Η κυβέρνηση εκθέτει την πατρίδα μας»

Ανδρουλάκης για ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου: «Η κυβέρνηση εκθέτει την πατρίδα μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελευθερία Τύπου, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Το πρωί της Παρασκευής 9/2 ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε μέσω «Χ» (πρώην Twitter) δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση εκθέτει την πατρίδα μας».

«Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα είναι ένα καθαρό μήνυμα των ευρωπαϊκών θεσμών στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που έχει επιφέρει πλήγματα στους θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διάκριση των εξουσιών.

»Είναι ντροπιαστικό για πρώτη φορά μετά το 1981 και την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια κυβέρνηση να εκθέτει κατ’ αυτόν τον τρόπο την πατρίδα μας».

Το ψήφισμα – καταδίκη αφορά το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου.

Εγκρίθηκε άνετα με τις ψήφους 330 ευρωβουλευτών (έναντι 254 που καταψήφισαν).

Ειδικότερα, οι ανησυχίες των ευρωβουλευτών που συνέταξαν και υιοθέτησαν το ψήφισμα επικεντρώνονται στη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού (βλ. υπόθεση Predator και υποκλοπών της ΕΥΠ), την κατάσταση στον χώρο της ενημέρωσης (ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραϊβάζ, αγωγές SLAPP κατά δημοσιογράφων, έλλειψη πλουραλισμού και ιδιοκτησιακή συγκέντρωση των μέσων), τα προβλήματα σε ανεξάρτητες Αρχές (όπως η ΑΔΑΕ και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), η αστυνομική βία, αλλά και η διαχείριση των συνόρων (με τις καταγγελίες για puchbacks και τραγική κορύφωση το ναυάγιο της Πύλου, με περίπου 600 νεκρούς, για το οποίο οι έρευνες καρκινοβατούν).

Δείτε σε βίντεο τη δήλωση Ανδρουλάκη:

Σχετικά άρθρα