Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης: «Πολιτικοί δορυφόροι του Μητσοτάκη» Λοβέρδος και Χριστοφιλοπούλου

Ανδρουλάκης: «Πολιτικοί δορυφόροι του Μητσοτάκη» Λοβέρδος και Χριστοφιλοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ευρωεκλογές 2024, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

Την έντονη αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη προκάλεσαν η προσχώρηση της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ και η δημιουργία κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο, κάνοντας λόγο για «πολιτικούς δορυφόρους του κ. Μητσοτάκη».

«Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη, δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωπαϊκές εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή του στο One.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κόμμα ο κύριος Λοβέρδος.

»Με την ευκαιρία, θέλω να πω ένα πράγμα και το λέω με ευθύτητα.

»Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη, δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωπαϊκές εκλογές.

»Καταλαβαίνω την προσπάθεια που γίνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους δορυφόρους του. Δεν θα τα καταφέρουν» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για την ένταξη της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ανδρουλάκης αποκάλυψε το παρασκήνιο που ο ίδιος ξέρει.

«Το καλοκαίρι του 2022 -αν δεν κάνω λάθος αρχές Ιουλίου- η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε σε μένα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλει να ξανακατέβει βουλευτής και πως της είχε κάνει πρόταση ο κ. Μητσοτάκης να την βάλει στη θέση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, του κ. Μενουδάκου.

»Θέλω να σας πω ότι στη γιορτή της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης μου το είπε και προσωπικά.

»Με ρώτησε: “γιατί δεν δέχεσαι μιας και απαιτείται πλειοψηφία 3/5 για να γίνει η αντικατάσταση;”.

»Για καλή τύχη δική μου και κακή τύχη της κ. Χριστοφιλοπούλου και του κ. Μητσοτάκη, λίγες ημέρες πριν είχα μάθει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου από το Predator.

»Η κ. Χριστοφιλοπούλου ήταν η επιλογή του κ. Μητσοτάκη για να αντικαταστήσει τον κ. Μενουδάκο, έναν άνθρωπο που έδωσε αγώνα για να φτάσουν τα “χτυπήματα” του Predator στη Βουλή.

»Διότι γνώριζε εκ των προτέρων ο κ. Μητσοτάκης την υπόθεση Κουκάκη και ήθελε να βάλει στην Ανεξάρτητη Αρχή ένα πρόσωπο, που δεν θα το χρεώνεται η Νέα Δημοκρατία αλλά θα του κάνει και τη δουλίτσα του.

»Κάποιοι άνθρωποι, επιτέλους, ας μην προκαλούν ούτε τη νοημοσύνη, ούτε την αξιοπρέπειά μας.

»Διότι αυτό που συνέβη το καλοκαίρι του 2022, έπρεπε να κάνει την κ. Χριστοφιλοπούλου να είναι πιο φειδωλή στις δηλώσεις της.

»Έχει δημοκρατικό δικαίωμα να πάει στη Νέα Δημοκρατία, που καθύβριζε πριν κάποια χρόνια.

»Ας το κάνει με πολιτικούς όρους και όχι να ψάχνει άλλοθι, ενώ έχει πάει στη Νέα Δημοκρατία από το καλοκαίρι του 2022 επί της ουσίας».

Τους λόγους προσχώρησής της στην ΝΔ ανέλυσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στην εκπομπή συνδέσεις της ΕΡΤ και απάντησε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

«Εγώ δορυφόρος δεν υπήρξα. Τώρα μπορώ να ενταχθώ σε μια παράταξη πολυσυλλεκτική.

»Η ΝΔ με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κατορθώσει να ενσωματώσει στοιχεία δημοκρατικού κέντρου διατηρώντας το πιο συντηρητικό μέρος και την φιλελεύθερη πλευρά», δήλωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Σχετικά άρθρα