Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυγέρη: Τελευταία στην Ευρώπη η Ελλάδα στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων

Αυγέρη: Τελευταία στην Ευρώπη η Ελλάδα στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΙ, Δώρα Αυγέρη, Νέα Δημοκρατία, Πανεπιστήμια, Παύλος Μαρινάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Όσο κι αν θέλει, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τη μεγάλη αλήθεια. Ότι επί των ημερών της η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη, τόσο στην ετήσια χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών των πανεπιστημίων, όσο και στην αναλογία καθηγητών προς φοιτητές», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, στην αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, για τη χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων.

Υπενθύμισε ότι όσα ισχυρίζεται ο Παύλος Μαρινάκης «έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα τεκμηριωμένα έχουν δηλώσει προσφάτως, δημόσια, οι Σύγκλητοι των Πανεπιστημίων».

«Το 1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά κατά κύριο λόγο στα έργα υποδομής κι όχι στην πρόσληψη διδακτικού προσωπικού.

»Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την προκήρυξη των θέσεων μελών ΔΕΠ.

»Αυτό και μόνο αποτελεί τρανή απόδειξη των προθέσεών της να «τελειώσει» το δημόσιο πανεπιστήμιο». τόνισε η Δώρα Αυγέρη.

Ζήτησε από την κυβέρνηση «να σταματήσει να παρανομεί και να επαναφέρει άμεσα τα πανεπιστήμια της χώρας στο μέσο επίπεδο των ευρωπαϊκών».

«Να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα ότι δήθεν τα πανεπιστήμια θα βελτιωθούν μέσα από τον ανταγωνισμό τους με τις εκπαιδευτικές επιχειρήσεις, αμφίβολης ποιότητας σπουδών και μηδενικής έρευνας, που επιδιώκει να ιδρύσει για να ικανοποιήσει τους επιχειρηματίες χορηγούς της», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα