Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας σε τηλεδιάσκεψη με Όστιν για Ουκρανία: Σταθερή θέση αρχής της Ελλάδας η εδαφική ακεραιότητα

Δένδιας σε τηλεδιάσκεψη με Όστιν για Ουκρανία: Σταθερή θέση αρχής της Ελλάδας η εδαφική ακεραιότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενς Στόλτενμπεργκ, Δημήτριος Χούπης, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λόιντ Όστιν, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νίκος Δένδιας, Ουκρανία, Πεντάγωνο, Ρωσία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε την Τρίτη 23/1 σε Τηλεδιάσκεψη (VTC) της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, κ. Λόιντ Όστιν.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ρούστεμ Ουμέροφ, υπουργοί Άμυνας και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Κατά την παρέμβαση του ο Έλληνας υπουργός τόνισε την σταθερή θέση αρχής της Ελλάδας για τη στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματός της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας έναντι της ρωσικής εισβολής, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε ακόμη στην αμυντική βοήθεια της χώρας μας στην Ουκρανία και επισήμανε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού, υπερασπίζοντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά άρθρα