Το γραφείο του Πρωθυπουργού θα βρίσκεται στον έκτο όροφο του Μεγάρου Μποδοσάκη, όπου θα μετακομίσουν οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και οι υπάλληλοι του Μεγάρου Μαξίμου όταν ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του πρωθυπουργικού «στρατηγείου».
Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παραλαβής του εμβληματικού Μεγάρου Μποδοσάκη από τη Βουλή των Ελλήνων, ξεκινά τυπικά και ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για τη μετακόμιση των υπηρεσιών του Κοινοβουλίου που βρίσκονται διάσπαρτες στα γύρω κτίρια του Μεγάρου Αρβανίτη επί της Βασιλίσσης Σοφίας και του κτιρίου επί της οδού Σέκερη 1 και 1Α.
Η διαδικασία προβλέπει τις απαραίτητες τεχνικές προετοιμασίες (καλωδιώσεις, βαψίματα και μοκέτες όπου χρειάζεται), αν και οι χώροι είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι ώστε να φιλοξενήσουν τα γραφεία των υπηρεσιών.
Μάλιστα ο προηγούμενος μισθωτής (Eurobank) άφησε αρκετό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσουν οι υπηρεσίες της Βουλής (γραφεία, οθόνες προβολής κ.ά.), ενώ η αρμόδια τεχνική υπηρεσία έχει πιάσει δουλειά καταγράφοντας τους χώρους και την υλικοτεχνική υποδομή ώστε να δρομολογηθεί η μετακόμιση.
Διαδικασία που δεν είναι καθόλου εύκολη και θα χρειαστεί κάποιον εύλογο χρόνο – η πρόβλεψη είναι να έχει ολοκληρωθεί η μετακόμιση πριν από το Πάσχα.
Πρόκειται για ένα 6ώροφο κτίριο 13.000 τ.μ. που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 600 άτομα.
Ικανό αριθμό ώστε αν χρειαστεί να συμπεριλάβει και υπαλλήλους του Μεγάρου Μαξίμου (περί τους 100) όταν ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του πρωθυπουργικού «στρατηγείου», μια διαρκής εκκρεμότητα που κάποια στιγμή θα διευθετηθεί, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο είναι πολλά και αφορούν από τη θεμελίωση και τη στεγάνωση, ως την ενεργειακή αναβάθμιση, τις καλωδιώσεις κ.λπ.
Υπολογίζεται μάλιστα ότι ο χρονικός ορίζοντας των παρεμβάσεων που απαιτούνται μπορεί να διαρκέσει πάνω από έναν-ενάμιση χρόνο και ήδη κάποιες σκέψεις που συζητούνται είναι να μεταστεγαστούν με την ευκαιρία αυτή οι υπηρεσίες του στο Μέγαρο Μποδοσάκη.
Στον έκτο όροφο του Μεγάρου, μάλιστα, προβλέπεται να υπάρξει και γραφείο του Πρωθυπουργού, όπως άλλωστε και του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, παρότι η έδρα του παραμένει στο κεντρικό κτίριο της πλατείας Συντάγματος.
Κορεσμός. Το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζει χρόνια υπερσυγκέντρωση υπηρεσιών και υπαλλήλων σε βαθμό κορεσμού.
Γι’ αυτό και η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού είναι διαμοιρασμένη στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Μέγαρο Σταθάτου και στα κτίρια των υπουργείων Εσωτερικών επί της Βασ. Σοφίας και Εξωτερικών στην οδό Ζαλοκώστα, ενώ η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης (Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων) είναι εγκατεστημένη στο κεντρικό κτίριο της Βουλής.
Τον Απρίλιο του 2021 ο Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο μετεγκατάστασης σε βάθος χρόνου εννέα υπουργείων στο συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ, στην περιοχή του Υμηττού, μεταξύ αυτών και των υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο πρώτος πρωθυπουργός που εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1982, όταν η εποπτεία του εμβληματικού κτιρίου επί της οδού Ηρώδου Αττικού 19 περνούσε στο υπουργείο Προεδρίας και τον Μένιο Κουτσόγιωργα, ο οποίος προώθησε και την ιδέα της χρήσης του από τον εκάστοτε πρωθυπουργό.
Μέχρι τότε το γραφείο του Πρωθυπουργού λειτουργούσε στη Βουλή, όπου υπάρχει και σήμερα, αλλά μόνο για τις φορές που ο πρόεδρος της κυβέρνησης βρίσκεται στο Κοινοβούλιο.