Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κασσελάκης: Είπα στον Ανδρουλάκη να κάνει μήνυση στον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Κασσελάκης: Είπα στον Ανδρουλάκη να κάνει μήνυση στον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Οπαδική Βία, Προοδευτική Συμμαχία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Τουρκία, Υποκλοπές,

Την άποψη ότι η «κυβέρνηση υιοθέτησε» τα μέτρα που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, τα οποία παρουσίασε και χτες το πρωί με βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Ertnews «ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» και προβλήθηκε ένα απόσπασμά της στο δελτίο των 6.

Χαρακτήρισε «οριζόντιο μέτρο» την απόφαση να αποκλειστούν όλοι οι φίλαθλοι για δυο μήνες και μίλησε για «κλασική προσέγγιση της κυβέρνησης: όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα, οριζόντιο μέτρο παντού».

Ως προς το αν έχουν ευθύνη οι ιδιοκτήτες των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών, είπε πως «δουλεύουν μέσα σε νομικό πλαίσιο» το οποίο καθορίζει η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε πως το «ένα οικονομικό μέτρο» που θα έπαιρνε είναι «η κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις», γιατί «θα προκαλέσει τεράστια ένεση ρευστότητας στην οικονομία και επίσης μπορεί και να λύσει κι ένα μεγάλο κομμάτι της φοροδιαφυγής».

«Είπα στον Ανδρουλάκη να κάνει μήνυση σε Μητσοτάκη και ΕΥΠ»

Μιλώντας για την υπόθεση των υποκλοπών, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως «καλό θα ήταν ο κ. Ανδρουλάκης να έκανε μήνυση εναντίον του κυρίου Μητσοτάκη και των διοικητών της ΕΥΠ, από τη στιγμή που ξέρει ότι τον παρακολουθούσανε.

»Να μάθουμε κι από εκεί τι γίνεται», λέγοντας μάλιστα πως έχει πει την άποψή του αυτή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Η έρευνα για ΕΥΠ και Predator είναι μια έρευνα η οποία ίσως να καταλήξει κάπου, ίσως να μην καταλήξει κάπου στο κράτος στο οποίο ζούμε.

»Και θα ήθελα να σας πω πάνω σε αυτό, όπως έχω πει και στον κύριο Μητσοτάκη τον ίδιο, ότι έχει δικαίωμα από τον νόμο να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ που ήταν υπό τη δική του εποπτεία, ήταν ο πολιτικός προϊστάμενός τους.

»Μου είπε στο γραφείο του στη Βουλή, ότι δε θέλει να εμπλακεί στη Δικαιοσύνη.

»Του λέω δεν πρόκειται για εμπλοκή, πρόκειται για απεμπλοκή και ότι λες “προχώρα δικαιοσύνη στο έργο σου”», ανέφερε επίσης.

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση αναφορικά με την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και με υποκλίσεις στον Ερντογάν».

Σε σχέση με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση των 11 είπε:

«Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι οι οργανώσεις μας συνεδριάζουν, ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα, έρχεται πολύς νέος κόσμος και όταν παράγεις πολιτική με διάδραση με την κοινωνία, κερδίζεις.

»Απλά δεν γίνεται αυθημερόν. Χρειάζεται λίγος χρόνος».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος και να μπορέσει να αγκαλιάσει κόσμο, ο οποίος θα τον πιστέψει ότι μπορεί να έχει αξιόπιστη διακυβέρνηση».

Σχετικά άρθρα