Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ορισμένοι Αλβανοί στην Ελλάδα θέλουν να καταστούν από μετανάστες «μειονότητα» – Εμπλέκουν και τους Αρβανίτες

Ορισμένοι Αλβανοί στην Ελλάδα θέλουν να καταστούν από μετανάστες «μειονότητα» – Εμπλέκουν και τους Αρβανίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλβανοί, Βαλκάνια, Μετανάστες,

Με αφορμή την «Ημέρα των Αρμπερέσηδων» και την «3η Διάσκεψη για τη Διασπορά» που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, ο τηλεοπτικός σταθμός Euronews Albania, συνδέθηκε με Αθήνα, απ’ όπου μίλησε ο «εκπρόσωπος της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα», Etmond Guri.

Ο τελευταίος αναφέρθηκε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, «σε ορισμένα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι στην οι Αλβανοί Ελλάδα», υποστήριξε ότι «δεν έχουν ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία ως κοινότητα, αλλά μόνο ατομικά».

Ζήτησε οι Αλβανοί στην Ελλάδα «να εκλέγονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συμμετέχουν στα εδώ πολιτικά κόμματα».

Σχολιάζοντας το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες, υποστήριξε ότι δεν πρέπει μόνο να ψηφίζουν στις αλβανικές εκλογές, αλλά «εκπρόσωποί τους να είναι αιρετοί σε αντιπροσωπευτικά όργανα, να έχουν φωνή στην αλβανική Βουλή.

»Τέλος, ισχυρίστηκε ότι στη Συνδιάσκεψη για τη Διασπορά έπρεπε να είχαν κληθεί και επώνυμοι εκπρόσωποι της κοινότητας των Αλβανών στην Ελλάδα».

(σ.σ.: Δηλαδή ο ίδιος… Σημειωτέον ότι ο τηλεοπτικός σταθμός καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια των δηλώσεών του είχε υπότιτλο «Να είχαν προσκληθεί στη Διάσκεψη και οι Αρβανίτες»)…

Ας πάνε οι Αλβανοί να πούνε στους Αρβανίτες ότι είναι Αλβανοί, να δούνε πόσες φάπες και κλωτσιές θα μαζέψουν.

Δεν κοιτάνε στην Αλβανία που δεν έχουνε να φάνε, που είναι ένα αποτυχημένο κράτος που το ορίζουν κοτζαμπάσηδες και μαφιόζοι, κάνουν «εξυπνάδες» στην Ελλάδα;

Η ιστορία απέδειξε ότι οι πλέον ικανοί Αλβανοί είναι μέρος του Ελληνισμού. Διότι η Αλβανία δεν είναι έθνος, είναι γεωγραφικός προσδιορισμός.

Οι τουρκοπράκτορες που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα, προβάλλοντας τον αξιοθρήνητο και ανυπόστατο αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, δεν θα έχουν καλά ξεμπερδέματα.

Στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όλα καλά; Αλλάξαμε πλευράκι στον ύπνο του δικαίου; Ε, «μανταμίτσες» του ΥΠΕΞ;

Σχετικά άρθρα