Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη: Κοινοί στόχοι «φως» σε υποκλοπές και Τέμπη

Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη: Κοινοί στόχοι «φως» σε υποκλοπές και Τέμπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Εκτροχιασμός Τρένου, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Τέμπη, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Σχεδόν μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου του του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη με τον ομόλογό του, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, κατόπιν αιτήματος του πρώτου.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του, στη Βουλή, το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο διάλογός τους αφορούσε το θέμα των υποκλοπών και επικεντρώθηκε στην πλειοψηφία των 3/5 που απαιτείται για τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων για τον ορισμό των μελών της ΑΔΑΕ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον κ. Κασσελάκη, που παρατήρησε ότι «δεν σεβάστηκαν τα 3/5».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων Αρχών και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι κκ Κασσελάκης και Ανδρουλάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών. Νωρίτερα, οι δύο πρόεδροι είχαν τον εξής διάλογο:

Στ. Κασσελάκης: Γεια σου Νίκο, πάλι σε καναπέ κάθομαι.

Ν. Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συζήτηση. Να συζητάμε όλοι οι αρχηγοί μεγάλα θέματα, όπως ακρίβεια, εθνικά θέματα, κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι, να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, πεδίο εμπιστοσύνης και συναίνεσης.

Στ. Κασσελάκης: Ο κόσμος θέλει λύσεις. Το πιο προοδευτικό πράγμα είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών.

Ν. Ανδρουλάκης: Από πέρυσι, όταν ξεκίνησε η περιπέτεια, προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε με θεσμικό τρόπο. Αγωνία πρωθυπουργού να πετύχει συγκάλυψη. Προσωπική επίθεση Μητσοτάκη στον κ. Ράμμο. Θα καταφέρουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι του παρακράτους να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Στ. Κασσελακης: Είναι δυνατόν να γίνεται αυτό με τα 3/5 στη Διάσκεψη και να μην προσπαθούν να υπάρχει συνάντηση;

Ν Ανδρουλάκης: Θα πάρουμε πρωτοβουλίες, διότι δεν συμπληρώθηκαν τα 3/5.

Συναντήσεις Κασσελάκη με Ράμμο και Μενουδάκο

Πριν το τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Στ. Κασσελάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

«Έχω έντονους προβληματισμούς για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Θα αναφερθώ σε αυτούς λίγο αργότερα σήμερα», είπε ο Στ. Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον κ. Ράμμο.

«Ό,τι και να κάνουν, η αλήθεια για τις υποκλοπές θα λάμψει.

»Τα στόματα θα ανοίξουν και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν είναι το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

»Είναι αδήριτη ανάγκη να αποκαλυφθεί κάθε πτυχή αυτής της σκοτεινής υπόθεσης που τορπιλίζει τα θεμέλια του κράτους δικαίου και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας.

»Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα εξαντλήσει κάθε θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνεχίζοντας τις θεσμικές συναντήσεις με εκπροσώπους των δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών, των ανεξάρτητων Αρχών αλλά και των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωναν νωρίτερα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά άρθρα