Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μεγάλος εκνευρισμός Μητσοτάκη – Βαριές εκφράσεις κατά ΑΔΑΕ και Ράμμου

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μεγάλος εκνευρισμός Μητσοτάκη – Βαριές εκφράσεις κατά ΑΔΑΕ και Ράμμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Βουλή των Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ανδρουλάκης, Παρακολουθήσεις, ΠΑΣΟΚ, Σκάνδαλο, ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Για προσωπική ατζέντα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σε μία πρωτοφανή επίθεση παρομοίωσε την ΑΔΑΕ με «σουρωτήρι» και την κατηγόρησε ότι βρίσκεται σε «ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων στο Δημόσιο, στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης φανερά εκνευρισμένος, απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Σωκράτη Φάμελλο, μετά και τις καταγγελίες Ράμμου για την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ με ακροδεξιό δεκανίκι όπως ειπε την Ελληνική Λύση, ανέφερε:

«Ο ελληνικός λαός έκανε μια πολιτική ετυμηγορία» για να προσθέσει πως «η πολιτική διάσταση του θέματος δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση το ανεξάρτητο έργο της Δικαιοσύνης».

«Η κάλπη δεν ξεπλένει ένα ενδεχόμενο αδίκημα, αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει.

»Αλλά γιατί να παρέμβουμε; Γιατί παρεμβαίνουμε αυτή τη στιγμή στο έργο της Δικαιοσύνης;

»Εσείς κάνατε μια ολόκληρη ανάλυση. Μας είπατε περίπου ότι ξέρατε -κατάλαβα εγώ- ότι θα ασκηθούν διώξεις, ότι κάτι θα κάνουν οι ανακριτές και γι’ αυτό η υπόθεση πήγε σε ανώτατο επίπεδο.

»Εσείς πού τα ξέρετε όλα αυτά; Μας είπατε ότι ξέρατε ότι η ΑΔΑΕ θα βάλει πρόστιμο.

»Και εσείς πού το ξέρατε αυτό; Πού το ξέρατε;

»Σας ρωτώ εγώ. Αν είναι τόσο ανεξάρτητη αυτή η Αρχή και αν δεν είναι σουρωτήρι με ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ, πού τα ξέρατε επιτέλους όλα αυτά εσείς για να τα γνωρίζετε;» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας:

«Λοιπόν, κοιτάξτε, κ. Ανδρουλάκη, μια και καλή.

»Επειδή για τα θέματα του κράτους δικαίου έχω κουραστεί να ακούω “την υποχώρηση της Ελλάδος”, και ότι η Ελλάδα είναι “περίπου μπανανία στα θέματα αυτά”.

»Eίστε προερχόμενος από την Ευρωβουλή και γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει ένας τελικός κριτής, ο οποίος κρίνει την αποτελεσματικότητα και τις επιδόσεις όλων των κρατών-μελών ως προς τα θέματα κράτους δικαίου. Και είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή…

»Η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνει διαρκή πρόοδο. Αυτό λέει η Ευρώπη.

»Τώρα το τι λέτε εσείς, ο κ. Ράμμος και όποιος άλλος μπορεί να έχει τη δική του ατζέντα, αφορά εσάς και τους συνομιλητές σας».

Σχετικά άρθρα