Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόσο κομπλεξικοί! Στην Αλβανία τα ΜΜΕ «χαίρονται» επειδή η Ελλάδα δέχθηκε βοήθεια της Αλβανίας για την κατάσβεση πυρκαγιών

Πόσο κομπλεξικοί! Στην Αλβανία τα ΜΜΕ «χαίρονται» επειδή η Ελλάδα δέχθηκε βοήθεια της Αλβανίας για την κατάσβεση πυρκαγιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Στην Αλβανία τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το ότι η Ελλάδα «άλλαξε γρήγορα γνώμη» και δέχθηκε τη βοήθεια της Αλβανίας για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Στο ίδιο περίπου μοτίβο κινούνται και τα αντιπολιτευόμενα.

Έτσι, η φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα shqiptarja.com αναφέρει,

«Ο Μητσοτάκης ευχαριστεί και εκφράζει ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια της Αλβανίας.

»Η Ελλάδα αρνήθηκε τη βοήθεια, άλλαξε όμως γνώμη και τη δέχθηκε».

Η εφημερίδα Ντίτα επαναλαμβάνει ότι «η Ελλάδα αρνήθηκε τη βοήθεια από την Αλβανία, άλλαξε όμως γνώμη» καθώς και ότι «ο Μητσοτάκης ευχαριστεί τα Τίρανα, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξή της».

Στην έντυπη μορφή της, αναφέρει ότι «η Ελλάδα αρνήθηκε και στη συνέχεια μετάνιωσε, ζητάει ξανά τους Αλβανούς πυροσβέστες, Μητσοτάκης: Ευχαριστούμε Αλβανία!».

Η εφημερίδα Φιάλα έγραψε ότι, «η Ελλάδα αρνήθηκε τη βοήθεια της Αλβανία για τις πυρκαγιές, αλβανικό ΥΠΑΜ: Είμαστε σοκαρισμένοι (sic!)».

Ο τηλεοπτικός σταθμός Top channel, επίσης, κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο περί «μεταβολής γνώμης» της Ελλάδας.

Τέλος, η εφημερίδα Γκαζέττα Σκιπτάρε έκανε λόγο για «Βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, Μητσοτάκης- Ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη».

Στο χώρο των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ, η ιστοσελίδα ora news εκτιμά ότι «οι πυρκαγιές αποκλιμακώνουν την διπλωματική ένταση, ο Μητσοτάκης ευχαριστεί την Αλβανία και τον Ράμα για τη βοήθεια», προσθέτοντας ότι τελικά «η Ελλάδα έκανε πίσω».

Η εφημερίδα Πανόραμα αναφέρει πως «η Ελλάδα αρνήθηκε τη βοήθεια της Αλβανίας, γρήγορα όμως άλλαξε γνώμη, ο Μητσοτάκης ευχαριστεί τον Ράμα».

Η εφημερίδα Τέλεγκραφ σημειώνει ότι η Ελλάδα «απέσυρε την άρνηση» και ζητάει τη βοήθεια της Αλβανίας για τις φωτιές.

Η αγγλόγλωσση Albanian Daily News φέρει τίτλο «Initially Reluctant, Greece Accepts Assistance».

Σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Top Channel το θέμα προβλήθηκε ως 5η είδηση, με τίτλο «Η Ελλάδα αλλάζει γνώμη. Δέχτηκε τους πυροσβέστες από την Αλβανία.

»Ο Μητσοτάκης ευχαριστεί την Αλβανία. Οι Αλβανοί πυροσβέστες πηγαίνουν στην Αλεξανδρούπολη».

Στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Klan προβλήθηκε ως 6η είδηση, με τίτλο:

«Αποσύρεται η Ελλάδα. Δέχτηκε τη συνδρομή της Αλβανίας για τις πυρκαγιές.

»Οι Αλβανοί πυροσβέστες θα συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

Τα αλβανικά ΜΜΕ παρέθεσαν, επίσης, την ανάρτηση του Έντι Ράμα στο Facebook, στο οποίο διαφήμισε επικοινωνιακά το γεγονός ότι «οι αλβανικές δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προστρέχουν σε βοήθεια της γειτονικής μας χώρας, να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη», συνοδεία σχετικού βίντεο.

Πόσο κομπλεξικοί άνθρωποι όλοι τους αλήθεια. «Κλεφτοκοτάδες» των Βαλκανίων, πεινασμένοι, αλητήριοι. Μόνο όσοι ήρθαν στην Ελλάδα έχουν γίνει άνθρωποι. Θα γίνουν κι εντελώς Έλληνες τα παιδιά τους και θα «σωθούν» από την «κατάρα» του «κλεφτοκοτά».

Σχετικά άρθρα