Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Ανδρουλάκη μείνε στην αντιπολίτευση να τσακώνεσαι με τον Τσίπρα

Μητσοτάκης: Ανδρουλάκη μείνε στην αντιπολίτευση να τσακώνεσαι με τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2023, Ηράκλειο, Κρήτη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

«Στις 21 Μαΐου πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, αλλά η νίκη αυτή είναι ημιτελής. Θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου», τόνισε o Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Τρίτη 30/5 σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις 25 Ιουνίου η χώρα θα έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως λατά την ομιλία του έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και στην αναφορά του ότι και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ, δεν τον ενδιαφέρει να κυβερνήσει.

«Του λέω, πολύ καλά κάνεις, μείνει στην αντιπολίτευση να τσακώνεσαι με τον Τσίπρα για το ποιος έχει την πρωτοκαθεδρία της αντιπολίτευσης».

Αναφορά έκανε και στον πατέρα του, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο σημείο που ανέφερε τις διαφορές που πέτυχε η ΝΔ στους νομούς της Κρήτης:

«Για τους πολλούς παλιούς φίλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είμαι σίγουρος ότι από εκεί επάνω που βρίσκεται θα χαμογελά», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες «που έκαναν όλη την Ελλάδα γαλάζια» και έκανε λόγο για ένα ισχυρό μήνυμα ευχαριστώντας τους για την στήριξή τους.

«Στείλαμε και από εδώ από την Κρήτη ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

»Ένα μήνυμα συνέχειας και αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα ενότητας, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο της σταθερότητας και στο δρόμο της προκοπής».

Σε ό,τι αφορά στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, «Στις 21 Μαϊου πετύχαμε μια μεγάλη νίκη.

»Αλλά αυτή η νίκη είναι ημιτελής. Θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου.

»Τότε θα ολοκληρωθεί η νίκη μας» είπε και ζήτησε την αυτοδυναμία στις εκλογές, με ισχυρό ποσοστό.

«Θα τον πετύχουμε τον στόχο μας» τόνισε, γιατί «έχουμε τον αέρα στα πανιά μας.

»Ξέρουμε ότι είμαστε νικητές, αλλά δεν είμαστε αλαζόνες.

»Το αίσθημα που μας γεμίζει είναι το αίσθημα της ευθύνης στις δύσκολες συνθήκες».

Ειδική αναφορά έκανε στην κυβερνοεπίθεση στην τράπεζα θεμάτων, επιχειρώντας να απομειώσει τις ευθύνες της κυβέρνησης του για την κατάρρευση της πλατφόρμας, αλλά και να το εκμεταλλευτεί πολιτικά.

«Οι απειλές καραδοκούν από το πουθενά.

»Τις τελευταίες δύο ημέρες, για πρώτη φορά, δεχθήκαμε κυβερνοεπίθεση ως χώρα τέτοιας έκτασης, η οποία μας προβλημάτισε για τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων.

»Είναι μια ένδειξη του πόσο δύσκολος ο κόσμος στον οποίο ζούμε και πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχει ένα σταθερό και στιβαρό χέρι στο τιμόνι της χώρας», ισχυρίστηκε.

Επίσης έκανε γνωστό ότι σήμερα το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του και να του πει ότι προσβλέπει και προσδοκεί σε μια νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι το κλίμα με την Τουρκία να βελτιωθεί, ωστόσο σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι έτσι τα πράγματα.

Σχετικά άρθρα