Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαγγέλης Ντούλες: «Η Χειμάρρα έχει μετατραπεί σε πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος»

Βαγγέλης Ντούλες: «Η Χειμάρρα έχει μετατραπεί σε πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαγγέλης Ντούλες, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Ξενοδοχεία, Φρέντι Μπελέρης, Χειμάρρα,

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο ο επικεφαλής του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτής Χειμάρρας, Βαγγέλης Ντούλες, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Χειμάρρα έχει μετατραπεί σε πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, εξηγώντας τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή με αποκορύφωμα την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

«Πριν τις εκλογές μία εβδομάδα, 8 – 9 μέρες, ξεκίνησε αυτή η άκρως επιθετική εθνικιστική ρητορική του κ. Ράμα κατά του υποψήφιου μας και εκλεγμένου σήμερα δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

»Δεν ήταν απλά και μόνο μία επιθετική πολιτική ρητορική. Ήταν προσβλητική.

»Ήταν μία ρητορική με την οποία ο Ράμα μας έχει συνηθίσει αλλά όχι με τέτοια ένταση.

»Σας αναφέρω λόγου χάρη ότι την τελευταία προεκλογική ημέρα, την ημέρα Παρασκευή, μόνον το απόγευμα είχε τρεις προεκλογικές ομιλίες κατά των οποίων στο ήμισυ τους, ανεξαρτήτως το πού βρισκόταν, στην περιφέρεια των Τιράνων, στο κέντρο των Τιράνων είτε στην τελευταία τηλεοπτική του εκπομπή κατά το ήμισυ του χρόνου αναφέρθηκε κατά του κυρίου Μπελέρη.

»Είναι πρωτοφανές. Τα συμφέροντα στην περιοχή της Χειμάρρας για τον Ράμα και τους πελάτες του είναι τεράστια.

»Η Χειμάρρα σε μεγάλο βαθμό έχει μετατραπεί σε ένα πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Αναφορικά με το ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την κατάσταση, ο κ. Ντούλες απάντησε:

«Είναι πολλοί οι λεγόμενοι στην αλβανική πολιτική αντιπαράθεση ολιγάρχες.

»Αν θα δείτε τα θέρετρα από τα Ακροκεραύνια όρη, την κάθοδο των Δρυμάδων και μέχρι την άλλη πλευρά του δήμου της Χειμάρρας[…] έχουμε ακριβώς τεράστιες εκτάσεις οι οποίες ανήκουν νόμιμα σε ντόπιους κατοίκους ως επί το πλείστον ελληνικής καταγωγής, το καθεστώς των οποίων αμφισβητείται[…] με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου απαλλοτριώνονται υπέρ πελατειακών συμφερόντων του κ. Ράμα».

Σε ερώτηση αν υπονοεί ότι υπάρχει πίσω από αυτό ο κ. Ράμα και το υπουργικό του Συμβούλιο απάντησε:

«Να σας πω και κάτι πιο έμπρακτο και τοις πάσι γνωστό.

»Ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών της χώρας, επωφελήθηκε από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου ψηφίζει και η ίδια σύζυγος του.

»Του παραχωρήθηκε μια τεράστια έκταση στο Δήμο της Χειμάρρας με την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή για την ανέγερση τουριστικού θέρετρου.

»Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι εμπλοκή υπάρχει, τι διαπλοκή και τι συμφέροντα επενδύουν στη Χειμάρρα.

»Και αυτή τη στιγμή βρίσκουν μπροστά τους τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο με το πρόγραμμά του και όλους εμάς ο οποίος δεν έχει συμβιβαστεί, δεν έχει υποκύψει στις πιέσεις, οπότε οδηγούμαστε σε ακραίες λύσεις όπως είναι η φυλάκιση».

«Προφανώς δεν ξέρω τι λέει η αλβανική νομοθεσία, αλλά η απαλλοτρίωση εδώ τουλάχιστον και σε άλλες χώρες είναι απαλλοτριώνω ένα οικόπεδο για παράδειγμα να ανοίξω έναν δρόμο να φτιάξω μια πλατεία.

»Κάτι τέλος πάντων δημοσίου συμφέροντος.

»Εκεί γίνεται απαλλοτρίωση για να τα πάρει κάποιος άλλος και να χτίσει ένα ξενοδοχείο;» ήταν η επόμενη ερώτηση του Κώστα Παπαχλιμίντζου με τον κ. Ντουλέ να απαντά «Ακριβώς.

»Δηλαδή αν έχετε μια συγκεκριμένη έκταση η οποία είναι σε μια περιοχή παράκτια, μπορεί αύριο να βρεθείτε στο πλαίσιο μιας απόφασης εσείς και μερικοί άλλοι όπου η έκταση αυτή παραχωρείται σε μένα σε κάποιον άλλο για την ανέγερση ενός θερέτρου με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου βάσει του νόμου περί στρατηγικών επενδυτών στον τομέα του τουρισμού».

Ο Παναγιώτης Μπάρκας, ανταποκριτής της ΕΡΤ στα Τίρανα, αναφερόμενος στη ρητορική του κ. Ράμα είπε ότι:

«Εγώ πιστεύω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσει ακριβώς τη σημασία της νίκης του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα και να βρει ένα αποκούμπι, ένα στήριγμα στον αλβανικό ανθελληνισμό για να μπορέσει έτσι να αποφύγει δηλαδή τη σηματοδότηση της βαριάς αυτής ήττας που δέχτηκε.

»Διότι θεωρείται στην αλβανική κοινή γνώμη ότι ήταν η σημαντικότερη εξέλιξη στις δημοτικές αυτές εκλογές και προηγείται μάλιστα και της νίκης του ίδιου του Ράμα στο βορρά της Αλβανίας, της Σκόδρας».

Σχετικά άρθρα