Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Θα παραλάβω την εντολή – Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Θα παραλάβω την εντολή – Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Θα παραλάβω την εντολή (σχηματισμού κυβέρνησης) αλλά δεν είμαι σε θέση να απαντήσω τι μπορεί να γίνει, πριν δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24.

«Ο κ. Ανδρουλάκης δίνει πολλές φορές την εντύπωση ότι έχει κάποιο προσωπικό θέμα μαζί μου.

»Εγώ έχω θέμα με το ΠΑΣΟΚ γιατί επί των ημερών του κ. Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ έχει διολισθήσει σε θέσεις που είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ κι έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές. [σ.σ. δηλαδή ένα σοσιαλιστικό κόμμα δεν πρέπει να έχει θέσεις κοντά σε ένα άλλο σοσιαλιστικό κόμμα και να πλησιάζει την δεξιά; Τι λέει ο Μητσοτάκης;].

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός επέμενε για μια ακόμη φορά ότι «Η απλή αναλογική είναι μία νάρκη στην πολιτική σταθερότητα, ένα εκλογικό σύστημα από το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει μία σταθερή κυβέρνηση».

[σ.σ. σωστά! Πώς θα παρακολουθείς το πολιτικό σύστημα και τη στρατιωτική ηγεσία με την απλή αναλογική;].

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν έβγαιναν οι αριθμοί θα έβρισκαν έναν τρόπο να συνεργαστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης», είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας δυνάμεων της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας.

»Εξάλλου, ο ίδιος είπε ότι “άλλα λέμε προεκλογικά και μετεκλογικά μπορεί άλλα να κάνουμε”.

»Θέλω να αφήσω τους άλλους να τσακώνονται για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. [σ.σ. πάλι καλά που ο γιος του Εφιάλτη δεν διεκδικεί μερίδιο κι από τον Ανδρέα].

»Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να απομακρυνθεί και μαθηματικά αυτό το σενάριο είναι να είναι πολύ ισχυρή η κάλπη της 21ης Μαΐου».

Απαντώντας σε ερώτημα για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο αλλά και ένα πραγματικό πρόβλημα που πιέζει τα νοικοκυριά.

»Έχουμε στηρίξει τα πιο αδύναμα νοικοκυριά με μια σειρά από μέτρα.

»Προχωρήσαμε σε μειώσεις φόρων και αύξηση του κατώτατου μισθού και ενισχύσαμε το διαθέσιμο εισόδημα. Γίνονται έλεγχοι και θα ενταθούν».

«Η μείωση του ΦΠΑ δεν θα οδηγούσε σε μείωση των τιμών, το είδαμε αυτό στον καφέ», τόνισε και ζήτησε να εξηγήσουν όσοι την εισηγούνται πού θα βρουν τα λεφτά για να καλύψουν τη μείωση του ΦΠΑ.

«Δεν μπορούμε να τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα» και προτείνω στον ΣΥΡΙΖΑ να στείλει στους οίκους αξιολόγησης το πρόγραμμά του για να του απαντήσουν αν είναι εφαρμόσιμο.

«Οι μισθοί θα αυξηθούν μόνο εάν μειωθεί η ανεργία και έρθουν καλύτερες δουλειές, είπε επισημαίνοντας πως θέλει να ξεφορτωθούμε το τέλος επιτηδεύματος στο τέλος της τετραετίας και στοχεύει στο δεύτερο μισό της τετραετίας να εξετάζουμε μόνιμες μειώσεις στον ΦΠΑ.

»Αυτό που αναζητούν οι οίκοι αξιολόγησης είναι πολιτική σταθερότητα, η επενδυτική βαθμίδα δεν αφορά μόνο τους ειδικούς αλλά και τα νοικοκυριά», τόνισε.

Σχετικά άρθρα