Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Ανδρουλάκης: «Θα μπω εμπόδιο στον ανθελληνισμό της ελληνικής οικονομίας»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Θα μπω εμπόδιο στον ανθελληνισμό της ελληνικής οικονομίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε το πρωί της Παρασκευής 28/4 στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο συνεργασίας του για την επομένη των εκλογών.

«Κατ΄ρχάς ο λόγος που τα υπόλοιπα κόμματα συζητούν για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ ξέρει να κάνει την δουλειά.

»Σε αυτή την συγκυρία εμείς έχουμε μία προτεραιότητα, κι εγώ προσωπικά, να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, προγραμματικού περιεχομένου.

»Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά όχι κυβερνήσεις που μοιράζουν υπουργεία, αλλά συμφωνούν σε ένα πρόγραμμα.

»Εγώ λοιπόν βάζω ένα πλαίσιο: πρώτον ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει, το δεύτερο ζήτημα είναι οι συγκλήσεις και τρίτον είναι τα πρόσωπα, τα πρόσωπα κοινής αποδοχής» είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικά για τα πρόσωπα εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Δεν είναι δύο πρόσωπα ουδέτερα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης.

»Είναι δύο πρόσωπα, όπου ο ένας έλεγε ”σκίζω τα μνημόνια” και έφερε όλα αυτά τα προβλήματα, υπερφορολόγηση και κοροϊδία με το δημοψήφισμα κι ο άλλος ήρθε με μία πολιτική που έλεγε θα δημιουργήσω ισχυρούς θεσμούς κι είδαμε υποκλοπές.

»Είναι πρόσωπα που δεν μπορούν να εκφράσουν την λύση στα προβλήματα.

»Όταν λέμε κοινή αποδοχής λέμε ”ελάτε να συζητήσουμε”, δεν επιβάλλουμε τίποτα».

«Είμαι ο πιο συνεπής σε σχέση με την κυβερνησιμότητα της χώρας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας αιχμές για τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

«Δώστε μου τη δύναμη να κάνω το αδύνατο, δυνατό»

«Δώστε μου τη δύναμη να κάνω το αδύνατο, δυνατό», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα που πρέπει να έχει η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει και θα καλυτερέψει τη ζωή των πολιτών.

Και ξεκαθάρισε: «Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με πρόσωπα που έπαιξαν με την τύχη της χώρας».

Για τους διοικητές των Οργανισμών

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο πώς θα επιλέγονται οι διοικητές των Οργανισμών, με διεθνή διαγωνισμό, που θα έχουν πενταετή θητεία και δεν θα είναι «ρουσφέτι».

«Πρώτον, παντού ανοιχτοί διεθνείς διαγωνισμοί. Δεύτερον θέμα διαφάνεια, όλα από την Διαύγεια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Αυτή είναι μία λύση που θα επιφέρει «αξιοκρατία» και θα βοηθήσει να επιστρέψουν νέοι από το εξωτερικό για να γίνουν managers.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ», κατηγόρησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό ο Νίκος Ανδρουλάκης σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε.

Και τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφορικά με το ύψος του βασικό μισθό σε σχέση με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Δεν θα πουν τα κόμματα, αλλά οι κοινωνικοί εταίροι.

»Πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα καθεστώς σεβασμού των δικαιωμάτων του εργαζόμενου».

Και απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Μπροστά μας στις 21 Μαΐου έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία, να πάρουμε μία απόφαση αλλαγής.

»Εγώ έχω μια νοοτροπία που νομίζω ότι θα βοηθήσει και μιλάω συγκεκριμένα, δεν μου αρέσει να τάζω, δεν μ’ αρέσει αυτή η παροχολογία που έφερε τα Μνημόνια».

Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ειδική μνεία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας:

«Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ασχολήθηκε με την Υγεία τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια;

»Είχαμε μία παγκόσμια πανδημία που άφησε πίσω της νεκρούς κι ήρθε το Ταμείο Ανάκαμψης κι αντί να δώσει 8 – 10% που δίνουν τα υπόλοιπα κράτη, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε 2%. Θα φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ, όπως το οραματίστηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Γεννηματάς».

Για την ακρίβεια

Για το ζήτημα της ακρίβειας υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης:

«Έχουμε μιλήσει για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη, για ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και για μία ενεργειακή μετάβαση πιο δίκαιη.

»Επίσης για το θέμα της ακρίβειας έχουμε πει ότι σε θέματα που αφορούν το ανελαστικό κόστος ζωής, έθεσα ευρωπαϊκό πρόγραμμα».

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των πρώτων κατοικιών και στο ζήτημα της Παιδείας, το οποίο χαρακτήρισε κορυφαίο.

Ειδικά για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας περιέγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

«Αν αύριο το πρωί την Θεσσαλονίκη, υπάρχουν 15 χιλιάδες κλειστές κατοικίες, δώσουμε φορολογικά κίνητρα και κίνητρα ανακατασκευής, αν σε κάθε δήμο γίνει αυτό, θα φτιάξουμε μία δεξαμενή μέσα σε δύο με τρία χρόνια, η οποία θα βοηθήσει όχι μόνο να υπάρχει αξιοπρεπής στέγη, αλλά θα δημιουργήσει και ανταγωνισμό και θα πέσουν και οι τιμές των ενοικίων».

Αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια δεσμεύθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης:

«Θα μπω εμπόδιο στον ανθελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορεί επειδή ο κ. Τσίπρας παρέδωσε το 2015 τα δάνεια στα funds, να μην προστατεύσουμε και να μην δώσουμε μία ευκαιρία αξιοπρέπειας σε αυτούς που θέλουν δίκαιη ρύθμιση».

Για συναντήσεις με Μητσοτάκη

«Δεν με κάλεσε ποτέ όπως θα επέβαλε το πρωτόκολλο, ανάμεσα σε έναν πολιτικό αρχηγό και έναν πρωθυπουργό», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το αν τον κάλεσε να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στα «παρακράτη» και τις «διαδικτυακές συμμορίες» που έχουν στήσει, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το αν θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ η Ελένη Χρονοπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι αυτή η απόφαση θα παρθεί τις επόμενες ώρες μαζί με την κ. Χρονοπούλου και θα ανακοινωθεί αύριο Σάββατο.

Για το debate

«Πρέπει να γίνει debate με όλους τους ελληνικούς αρχηγούς», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ κάλεσε ειδικά τους νέους ψηφοφόρους να τον εμπιστευτούν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέληξε λέγοντας ότι αύριο θα επισκεφθεί την Ξάνθη και αστειεύτηκε με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, λέγοντας του ότι θα πάει στην πρώτη του πατρίδα και στη δεύτερη για εκείνον καθώς σπούδαζε στην Ξάνθη.

Για ένα άλλο ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό μίλησε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Στη Βραχυπρόθεσμη μίσθωσή πρέπει να μπουν κανόνες.

»Πρέπει να μπουν κανόνες σε funds που αγοράζουν οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Αθήνας και δεν θα μπορούν τα παιδιά του ελληνικού λαού να έρθουν και να σπουδάσουν στην Αθήνα.

»Έρχονται παιδιά να σπουδάσουν και βλέπουν την τσέπη των γονιών τους εάν υπάρχει δυνατότητα να σπουδάσουν και εάν δεν υπάρχει, γυρνούν σπίτι τους;

»Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Είναι το άρθρο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κόκκινο πανί μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;

«Μπορεί να ιδρυθεί ένα πραγματικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο χωρίς την αναθεώρηση του άρθρου 16.

»Ας σταματήσουμε να παίζουμε παιχνίδια εις βάρος της σοβαρότητας των θεμάτων, όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης με την πανεπιστημιακή αστυνομία.

»Το έλεγε χρόνια, την έκανε, δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, δεν υπάρχει πουθενά.

»Εγώ τι έλεγα; Εταιρείες σεκιούριτι, όποιος μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κάρτα, εάν υπάρχει κάποια εγκληματική ενέργεια, να ειδοποιούν την αστυνομία και να μπαίνει και να αντιμετωπίζει το φαινόμενο.

»Δεν έκανε ο κ. Μητσοτάκης αυτό που γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

»Έκανε ένα σώμα το οποίο το πλήρωσε με φόρους του ο ελληνικός λαός, δεν έκανε τίποτα επί της ουσίας και αντί να ζητήσει συγγνώμη συνεχίζει να κάνει τα ίδια», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Για το θέμα της παιδείας προτείνω:

»Να υπάρχει εθνικό απολυτήριο στα πρότυπα και άλλων χωρών για να σταματήσει το ράλι και το κόστος των φροντιστηρίων.

»Τελειώνεις το λύκειο, παίρνεις εθνικό απολυτήριο και επιλέγεις τη σχολή σου.

»Να τελειώσει το φροντιστηριακό ράλι.

»Με τρομάζει η αδυναμία να μην συζητάμε αυτά τα θέματα.

»Δεν βλέπω τους πολιτικούς μας αντιπάλους να μπαίνουν σε διάθεση να συζητήσουν.

»Δεν ακούω δεσμεύσεις ακούω θεωρίες, παζάρια, λαϊκισμούς, τοξικότητα.

»Να ενισχύσουμε την ειδική αγωγή.

»Έχουμε χρέος να τελειώνει το παιδί την 3η γυμνασίου και να έχει πιστοποίηση γνώσης Η/Υ, να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο του να μεγαλώνεις ένα παιδί.

»Είναι προτεραιότητά μου το δημογραφικό της χώρας, κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών», πρόσθεσε.

«Ουδέποτε με κάλεσε ο κ. Μητσοτάκης να συζητήσουμε για εθνικό θέμα»

«Ο κ. Μητσοτάκης βάσει πρωτοκόλλου, ουδέποτε με κάλεσε να μιλήσουμε για κάποιο εθνικό θέμα.

»Το ότι με είδε στους διάδρομους της Βουλής και μου είπε μπροστά σε 40 δημοσιογράφους “κάποια στιγμή να τα πούμε”, δείχνει πραγματικά ποιος είναι ο κ. Μητσοτάκης.

»Δείχνει τον χαρακτήρα και την κουλτούρα του.

»Ουδέποτε ζήτησε να συναντηθούμε.

»Τότε που έγινε αυτό, δεν ήξερα κάτι για τις υποκλοπές.

»Το πολιτικό ήθος όταν έχουν στήσει δύο στρατούς – συμμορίες, η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, διαδικτυακά», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε μία δήθεν Αριστερά που βγαίνει μία κοπέλα κάνει καταγγελία πριν 3 χρόνια και τα επιτίθεται ένα παρακράτος λέγοντας της ότι το έκανε τώρα προεκλογικά, προσπαθώντας να το αποδομήσει;

»Είναι θέμα αυτές οι 2 διαδικτυακές συμμορίες να τελειώσουν το τοξικό τους παιχνίδι και να δηλητηριάζουν τον λαό»,

Θα είναι στο Επικρατείας η κ. Χρονοπούλου;

«Είναι ένα ηθικό ζήτημα, μαζί με την κ. Χρονοπούλου θα πάρουμε αυτή τη απόφαση τις επόμενες ώρες.

»Είναι κορυφαίο το ζήτημα της κ. Χρονοπούλου.

»Δεν μπορείς να είσαι αλά καρτ ανθρωπιστής και δικαιωματιστής. Μέχρι αύριο θα ξέρετε», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα