Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Ανδρουλάκης για υπόθεση Γεωργούλη: «Δεν είχα καμία γνώση»

Νίκος Ανδρουλάκης για υπόθεση Γεωργούλη: «Δεν είχα καμία γνώση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Γεωργούλης, Βέλγιο, Βιασμός, Ελένη Χρονοπούλου, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, Σεξουαλική Κακοποίηση, ΣΥΡΙΖΑ,

Καμία γνώση δεν είχε, μέχρι που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η υπόθεση της καταγγελίας στελέχους του ΠΑΣΟΚ έναντι του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Δεν είχα καμία γνώση»

Όπως είπε, ενημερώθηκε από δημοσιογράφους οι οποίοι άρχισαν ξαφνικά να παίρνουν τηλέφωνο, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα μέλος των κεντρικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ που έκανε τη συγκεκριμένη καταγγελία πριν από 3 χρόνια και ύστερα από λίγα λεπτά έμαθε για ποιο ακριβώς ήταν αυτό το πρόσωπο.

«Δεν είχα καμία γνώση, όπως δεν είχε και η οικογένεια της κοπέλας και αυτό δείχνει τη γενναιότητά της διότι όλα αυτά τα χρόνια με έναν μοναχικό τρόπο ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, προσπαθώντας με τους δικηγόρους της να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις εγκληματικές πράξεις» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μια νέα γυναίκα πήρε πριν από τρία χρόνια μια γενναία απόφαση να διεκδικήσει τα δικαιώματα της απέναντι σε εγκληματικές πράξεις και όχι τώρα, όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη, επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση και από ό,τι γνωρίζω δεν γνώριζε ούτε η οικογένειά της προσπαθώντας να την προστατεύσει, μέχρι τις τελευταίες δύο μέρες που κάποιοι έδωσαν τα στοιχεία της στη δημοσιότητα και ενώ τρία χρόνια οι βελγικές Αρχές διαχειρίζονταν αυτή την υπόθεση με απόλυτη μυστικότητα, ξαφνικά μέσα σε λίγα λεπτά όλοι έμαθαν το όνομα της και ξεκίνησε μια προσπάθεια ανθρωποφαγίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

«Ακραίος οπορτουνισμός η στάση του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον αρχηγό του, Αλέξη Τσίπρα, για ακραίο οπορτουνισμό σε συνάρτηση με την υπόθεση Γεωργούλη.

«Πριν από κάποιους μήνες κάποιοι μας έλεγαν και μιλώ για τον κ. Τσίπρα, ότι η βελγική δικαιοσύνη είναι μια δικαιοσύνη που λειτουργεί άριστα και πρέπει να τη μιμηθεί η ελληνική Δικαιοσύνη.

»Χθες η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αυτού, η κ. Τσαπανίδου, μας είπε τελικά ότι η βελγική δικαιοσύνη έχει προβλήματα στη λειτουργία της, καθυστερήσεις, ερωτηματικά για τον χρόνο όπου έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας.

»Το πρόβλημα δεν είναι η βελγική δικαιοσύνη.

»Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι στην Ελλάδα μας, έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα που εμπλέκονται και όχι με τις πράξεις αυτές καθ’ εαυτές.

»Και το λέω διότι επίσης προσπάθησαν να διαρρεύσουν μέσω δημοσιογράφων ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει τώρα τους τελευταίους μήνες, άρα έχει πολιτικό περιεχόμενο, ενώ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει από το 2020» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Προσέθεσε ακόμα πως «κάποιοι και ο κ. Γεωργούλης και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να δώσουν μια άλλη χροιά σε αυτό το γεγονός, κάτι που δείχνει πέρα από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, μια λανθασμένη πρακτική, μια πολύ άσχημη νοοτροπία και οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις νοοτροπίες και να εξετάζουμε τέτοιες καταστάσεις και τέτοια γεγονότα χωρίς να βάζουμε την πολιτική ή την ιδιοτέλεια ως κεντρικό στοιχείο αντιμετώπισης, αλλά την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου χωρίς να υπάρχουν άλλα κίνητρα».

«Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση βλέπω ισχυρά συστήματα του διαδικτύου οργανωμένα, να προσπαθούν να αποδομήσουν την καταγγέλλουσα με διάφορους τρόπους.

»Εγώ προσωπικά και η παράταξή μας θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοιες πρακτικές» είπε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όχι γιατί αφορά ένα μέλος του κόμματος, σημείωσε, αλλά γιατί αφορά κάθε Έλληνα πολίτη, στα δικαιώματα του οποίου πρέπει να υπάρχει σεβασμός.

«Δεν πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα κάποιοι με οποιοδήποτε τρόπο να τους ρίχνουν σε ένα λάκκο ανθρωποφαγίας σε τέτοιες περιστάσεις» υπογράμμισε.

«Είναι ακραίος οπορτουνισμός. Η βελγική δικαιοσύνη να είναι άριστη και προς μίμηση πριν από κάποιους μήνες, αλλά τώρα να έχει προβλήματα στη λειτουργία της, όταν αυτό ακούγεται από τα ίδια πρόσωπα και ιδιαίτερα σ αυτή την περίσταση που αφορά ένα γεγονός ακραίας καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

»Ακραίος οπορτουνισμός αυτή η συμπεριφορά, αυτή η αλα καρτ συμπεριφορά» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεσή του να συμπεριλάβει την καταγγέλλουσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως αυτά θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες και προσέθεσε πως ο ίδιος θα κάνει ό,τι μπορεί «ώστε η ζωή, η καθημερινότητα, οι προσδοκίες του συγκεκριμένου προσώπου να μην αλλάξουν από την δημοσιοποίηση του γεγονότος αυτού».

Σχετικά άρθρα