Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Μία η διαφορά μας με την Τουρκία

Νίκος Δένδιας: Μία η διαφορά μας με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Το ενδεχόμενο συζήτησης με την Τουρκία μετά τις εκλογές επισήμανε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Μετά τις εκλογές να επανέλθουμε σε μια σοβαρή συζήτηση για να λύσουμε τη διαφορά μας.

»Αυτό ελπίζω, και αυτό θα υπηρετήσω όσο καιρό θα είμαι ακόμη εδώ και ελπίζω την ίδια προτεραιότητα να υπηρετήσει και η άλλη πλευρά του Αιγαίου».

Μάλιστα σημείωσε ότι «πρέπει και από τις δύο πλευρές να υπάρχει αντίληψη του πλαισίου μέσα στο οποίο συζητάμε».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι όσα ανέφερε ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «στοχεύουν» στο τουρκικό ακροατήριο, καθώς τόνισε ότι «συνήθως οι προεκλογικές τοποθετήσεις ακόμα και για θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι φυσιολογικό, έχουν να κάνουν και απευθύνονται σε ένα εσωτερικό ακροατήριο.

»Και μην κοροϊδευόμαστε, ο πρόεδρος Ερντογάν δεν έχει μπροστά του έναν εκλογικό περίπατο».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατέστησε σαφές πως εντός του 2023 πρόκειται να προχωρήσει το ζήτημα της οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Αλβανία.

«Εγώ πιστεύω στην ελληνοαλβανική φιλία.

»Πιστεύω ότι η ελληνική μειονότητα είναι γέφυρα που συνδέει τις δύο χώρες και θα ήθελα να σας πω ότι η Αλβανία πρέπει να προσεχθεί κάτι από την ελληνική πλευρά.

»Η Αλβανία έχει δεχθεί απολύτως αυτό που εμείς προτείνουμε στην Τουρκία», δήλωσε.

Ο κ. Δένδιας πήρε θέση και για την πολιτική σκηνή της Ελλάδας, σχολιάζοντας την στάση της αντιπολίτευσης στηΝ ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία-«μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

Επεσήμανε μάλιστα πως «καταλαβαίνω ότι όταν έρχεται μια ρύθμιση τόσο κοντά στις εκλογές, σε σαφέστατα προεκλογικό χρόνο, μπαίνει στην προκρούστεια κλίνη του προεκλογικού συμφέροντος ή της προεκλογικής ανάλυσης του κάθε κόμματος και αυτή πολλές φορές είναι παραμορφωτική εκτρωματική».

Σχετικά άρθρα