Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πήγες στην ΕΑΒ και κοίταγες τα δικά μου F-16 VIPER

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πήγες στην ΕΑΒ και κοίταγες τα δικά μου F-16 VIPER
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Lockheed Martin, Αλέξης Τσίπρας, Αμυντική Βιομηχανία, ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία), Εξοπλιστικά Προγράμματα, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμική Βιομηχανία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ευθεία βολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την ΕΑΒ και την αναβάθμιση των F-16 σε VIPER, συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τη σφετερίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως δήθεν δικό του έργο, κατά τη συζήτηση την Τρίτη στη Βουλή για το νομοσχέδιο για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.

Στην πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά:

«Όταν, κύριε πρωθυπουργέ, πήγατε πριν από μια βδομάδα στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, στην ΕΑΒ, τι ακριβώς επιθεωρήσατε;

»Τι ακριβώς επιθεωρήσατε στην ΕΑΒ; Γνωρίζατε τι επιθεωρήσατε;

»Μήπως τα F-16 που μετατράπηκαν σε Viper με απόφαση της δικής μας κυβέρνησης παρά τις αυστηρές δημοσιονομικές δυνατότητες και τους περιορισμούς που είχαμε τότε;

»Και γνωρίζετε, αλήθεια –είχατε αντιταχθεί τότε ως αξιωματική αντιπολίτευση για λίγο, για καμιά βδομάδα, μετά το ψηφίσατε, είναι αλήθεια- αν αυτή η συμφωνία, της οποίας κάνατε κριτική -εγώ πιστεύω και θεωρώ ότι έτσι πρέπει να κάνει η αντιπολίτευση, πρέπει να κάνει κριτική, αυτό είναι το Κοινοβούλιο, γι’ αυτό υπάρχει η αντιπολίτευση, γι’ αυτό και η κυβέρνηση, για να ελέγχει η αντιπολίτευση την κυβέρνηση- γνωρίζετε αν αυτή η συμφωνία που υπογράψαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και με τη Lockheed είναι μια συμφωνία η οποία έχει παραγωγή στην Ελλάδα, ή δεν το γνωρίζετε;

»Όλα εδώ -εκεί που πήγατε- όλα εδώ κατασκευάζονται!

»Εδώ συναρμολογούνται όλα!», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στο θέμα επανήλθε και στη δευτερολογία του:

«Πήγατε προχθές στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, στην ΕΑΒ, και είπατε, μάλιστα, πάλι ψέματα ότι εμείς την αφήσαμε διαλυμένη, όλα διαλυμένα τα αφήσαμε και όλα με κάποιον τρόπο εσείς προχωράτε σε περίεργες συμβάσεις και ιδιωτικοποιήσεις, όπως τη ΔΕΗ, για να αναβαθμίσετε, τάχα!

»Το γνωστό κόλπο της απαξίωσης. Νεοφιλελεύθερο κόλπο, παλιό.

»Για να σας πω, κύριε Μητσοτάκη, πώς προχωράει κανείς για να ενισχύσει μία κρατική βιομηχανία; Δίνοντάς της έργο.

»Εμείς, λοιπόν, παρά τις δύσκολες συνθήκες φροντίσαμε να υπάρξει μία διακρατική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αναβάθμιση των F-16 σε Viper και αυτά τα οποία είδατε ξεκίνησαν επί των ημερών μας.

»Και ρωτήστε τους εκπροσώπους της Lockheed που είδατε εκεί να σας πουν αν ήταν διαλυμένη η ΕΑΒ όταν ξεκίνησαν να κάνουν το έργο και αν στην πορεία έγινε κάτι μαγικό και από εκεί που ήταν διαλυμένη, αναβαθμίστηκε.

»Και μιας και μιλάμε για την ΕΑΒ. Τα αντισταθμιστικά είναι εκεί, κύριε Μητσοτάκη, τα οποία τόσο πολύ εσείς έρχεστε να μας λέτε ότι είναι πρόβλημα.

»Τα αντισταθμιστικά ήταν υπέρ της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας», τόνισε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της δημοκρατικής παράταξης.

Σχετικά άρθρα