Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαπανίδου για Έβρο: «Επί της δικής μας διακυβέρνησης, μήπως είδατε να γκρεμίζεται κανένας φράχτης;»

Τσαπανίδου για Έβρο: «Επί της δικής μας διακυβέρνησης, μήπως είδατε να γκρεμίζεται κανένας φράχτης;»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έβρος, Κίνημα Αλλαγής, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Πόπη Τσαπανίδου, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Να πάμε άμεσα σε εκλογές ζήτησε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης την Τετάρτη (2/1) η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει τί έκανε με τις παρακολουθήσεις, πώς το έκανε και γιατί συνεχίζει να κάνει όσα κάνει χωρίς να δίνει απαντήσεις», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» τόνισε «το πρόβλημα των υποκλοπών είναι τόσο σοβαρό, που δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές χωρίς να δοθούν απαντήσεις».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθειες αποπροσανατολισμού από την ουσία του θέματος, σχολιάζοντας:

«Το ερώτημα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αντιδρά σε όσα συμβαίνουν ή γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;».

Σημείωσε δε ότι «οι πολίτες δεν μπορούν να νιώσουν ασφάλεια έτσι.

»Διότι από τη μία έχουμε παρακολουθήσεις και υποκλοπές και από την άλλη μια κυβέρνηση που αντί να δίνει απαντήσεις, ρίχνει λάσπες».

Τόνισε δε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έκανε ό,τι μπορούσε για να γνωρίζει ο λαός και να κρατήσει ζωντανό το θέμα των παρακολουθήσεων, τώρα όμως είναι η ώρα να αποφασίσει ο κόσμος», ενώ άφησε έναν αστερίσκο για την εταιρεία Μajoritas που, όπως είπε, χειραγωγεί με τα λογισμικά της την κοινή γνώμη.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το πιστεύουμε και θέλουμε να είμαστε πρώτη δύναμη από την πρώτη Κυριακή», προσθέτοντας ότι «πρέπει άμεσα να πάμε στις κάλπες για να μιλήσει ο κόσμος» και ότι «σύντομα θα έχουμε και ανακοινώσεις για τους υποψηφίους του κόμματός μας, μόλις αποφανθούν και τα αρμόδια όργανα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. και τον Νίκο Ανδρουλάκη η κ. Τσαπανδίου είπε ότι «την ατζέντα των δήθεν εκβιασμών της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ. προσπαθεί να την ανοίξει η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση» και «υπενθύμισε» ότι «ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι τον παρακολουθούσαν με τελικό σκοπό τον εκβιασμό».

«Εγώ θέτω απλώς τα ίδια ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε και ακριβώς τον ίδιο κίνδυνο εκβιασμού των παρακολουθημένων υπογράμμισε και σήμερα ζητώντας μάλιστα διαλεύκανση της υπόθεσης πριν τις εκλογές, η επικεφαλής της επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου, κ. Σόφι Ιντ Βελτ», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την υπόθεση της «Greek Mafia» τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει μια δίχρονη έρευνα με νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ για την οποία ήταν ενήμερος τότε και ο κ. Μητσοτάκης» και πως «όταν η υπόθεση πήγε στο Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας είχαν 6-7 χρόνια για να μετατρέψουν το πληροφοριακό υλικό σε ανακριτικό υλικό.

»Αλλά δεν έγινε ποτέ τίποτα. Κάνανε ό,τι μπορούσαν για να κουκουλωθεί η υπόθεση».

«Επί της δικής μας διακυβέρνησης, μήπως είδατε να γκρεμίζεται κανένας φράχτης;»

Ερωτηθείσα για το θέμα του φράχτη του Έβρου η κ. Τσαπανίδου υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει προτεραιότητα την ασφάλεια της Ελλάδας».

«Επί της δικής μας διακυβέρνησης, μήπως είδατε να γκρεμίζεται κανένας φράχτης;», ρώτησε, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα είναι ότι δεν ακούγονται προσεκτικά όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Ανέφερε ότι «το πρόβλημά μας με τον φράκτη είναι ότι δεν αρκεί» και ότι «απαιτείται ευρωπαϊκή συμμαχία με την Ελλάδα».

Επισήμανε ότι «η Γερμανία πρωτοστατεί στις συζητήσεις για το μεταναστευτικό-προσφυγικό με την Τουρκία» και τόνισε ότι «εκεί πρέπει να συμμετέχουμε και εμείς, το πρόβλημα πρέπει να γίνει ευρωτουρκικό, πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Για την «υπόθεση της μικρής Μαρίας» στον Έβρο, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «όταν αποσύρθηκαν τα δημοσιεύματα από το Spiegel, αποσύρθηκαν με το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να βγει άκρη στην υπόθεση και ότι υπάρχουν αντικρουόμενες μαρτυρίες για το αν υπήρξε νεκρό παιδί».

«Και καταλήγει», συνέχισε, «ότι δεν έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση οι σωστοί χειρισμοί για να έχουμε απαντήσεις από την πρώτη στιγμή.

»Αν το είχε χειριστεί σωστά η κυβέρνηση, θα γνωρίζαμε ενδεχομένως».

Σχετικά άρθρα