Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει ελληνικό σκάφος του Λιμενικού ΕΝΤΟΣ ελληνικών χωρικών υδάτων

Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει ελληνικό σκάφος του Λιμενικού ΕΝΤΟΣ ελληνικών χωρικών υδάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FIR Αθηνών, Αιγαίο Πέλαγος, Λιμενικό Σώμα, Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Παραβίαση Χωρικών Υδάτων, Τουρκική Ακταιωρός, Φαρμακονήσι,

Νέο επεισόδιο παρενόχλησης περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό σημειώθηκε το πρωί νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το περιστατικό συνέβη ενώ ελληνικό περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού.

Το σκάφος του Λιμενικού δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Υπερπτήσεις τουρκικού drone

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν πάντως και από αέρος, καθώς όπως έγινε γνωστό, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε στις 14.44, πάνω από την Παναγιά, στα 19.000 πόδια.

Το ίδιο drone πέταξε στις 14.47 πάνω από την Παναγιά, στις 14.50 πάνω από τις Οινούσσες και στις 14.51 εκ νέου πάνω από την Παναγιά στα 19.000 πόδια.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Σχετικά άρθρα