Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο Κατάρ: «Ξέπλεναν» χρήματα μέσω αγοράς ακινήτων – Αναφορά στη βίλα Καϊλή στην Πάρο

Σκάνδαλο Κατάρ: «Ξέπλεναν» χρήματα μέσω αγοράς ακινήτων – Αναφορά στη βίλα Καϊλή στην Πάρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορά Ακινήτων, Ακίνητα, Διαφθορά, Δωροδοκία, Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κατάρ, Κίνημα Αλλαγής, Κυκλάδες, Μαύρο Χρήμα, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Πάρος, ΠΑΣΟΚ, Χρηματισμός,

Σαφείς ομοιότητες στον τρόπο με τον οποίο ευρωβουλευτές, συνεργάτες τους και λομπίστες φέρονται να «ξέπλεναν» χρήματα μέσω επενδύσεων σε ακίνητα περιγράφει η ιταλική Corriere della Sera, αναφερόμενη και στην βίλα του ζεύγους Εύας Καϊλή και Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην Πάρο.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε αίτημα της Eurojust στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν την επιχείρηση που περιέλαβε την σύλληψη της Εύας Καϊλή και αποκάλυψε το QatarGate, προς την εισαγγελία της Αόστα, με θέμα ακίνητο στην Τσερβίνια, ορεινό θέρετρο στην ιταλική πλευρά των Άλπεων.

Όπως σημειώνεται, οι ενδείξεις θέλουν να έχει αγοραστεί έναντι 215.000 ευρώ τον περασμένο Απρίλιο από τον Νικολό Φίγκα Ταλαμάνκα, γενικό γραμματέα της ΜΚΟ No Peace Without Justice.

Πωλητής, η βελγική εταιρεία Nakaz, στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος ως διαχειριστής.

Η εισαγγελία της Αόστα εξετάζει την προοπτική κατάσχεσης, σε περίπτωση που τα χρήματα προήλθαν άμεσα ή έμμεσα από το Κατάρ.

Ταυτόχρονα, η Corriere σημειώνει ότι το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με την επένδυση του ζεύγους Καϊλή – Τζιόρτζι στην Πάρο.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι η εισαγγελία του Μιλάνου κατόπιν αιτήματος από τις Βρυξέλλες αναζητά την διαδρομή του χρήματος προς λογαριασμούς του Τζιόρτζι.

Ταυτόχρονα, αντίστοιχες έρευνες γίνονται για την προέλευση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτηση οικοπέδου 36 στρεμμάτων στην Πάρο και την ανέγερση πολυτελούς βίλας εκεί.

Σημειώνεται ότι το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του ζευγαριού έχει δεσμευτεί από τις Αρχές.

Σημειώνεται ότι η Eurojust είναι ο οργανισμός της ΕΕ που συνεργάζεται και συνδέει τις αρμόδιες εθνικές Αρχές για την πάταξη πολύπλοκων διασυνοριακών εγκλημάτων ειδικά του οργανωμένου εγκλήματος, στα οποία εμπλέκονται δύο ή περισσότερες χώρες, καθοδηγώντας την δικαστική αντιμετώπισή τους.

Μεταξύ άλλων καλύπτει και περιπτώσεις εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ (εγκλήματα PIF), νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, υπεξαίρεσης και απάτης, ενώ μπορεί να συντονίζει παράλληλες έρευνες, να συγκροτεί κοινές ομάδες έρευνας στο πλαίσιο των οποίων οι δικαστικές αρχές και οι αρχές επιβολής του νόμου συνεργάζονται σε διεθνικές ποινικές έρευνες.

Σχετικά άρθρα