Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΚΑΪ υποστηρίζει ότι η ποινή της Καϊλή θα είναι πιο «βαριά» στην Ελλάδα από το Βέλγιο

Ο ΣΚΑΪ υποστηρίζει ότι η ποινή της Καϊλή θα είναι πιο «βαριά» στην Ελλάδα από το Βέλγιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Guardian, Βέλγιο, Διαφθορά, Δωροδοκία, Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κατάρ, Κίνημα Αλλαγής, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ΠΑΣΟΚ, Χρηματισμός,

Με δύο έρευνες, σε Βέλγιο και σε Ελλάδα, να τρέχουν παράλληλα, η Εύα Καϊλή αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, να βρεθεί ενώπιον των βελγικών Αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή της ή όχι αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αν η κ. Καϊλή βρεθεί ένοχη και στην Ελλάδα, η ποινή που θα προκύψει από τις δικαστικές Αρχές της χώρας μας θα είναι πιο σοβαρή από αυτή του Βελγίου.

Ο Guardian ξεσκεπάζει την Καϊλή που «μαγνήτιζε τα βλέμματα» και τον «ιστιοπλόο» Τζόρτζι

Στο Βέλγιο η κ. Καϊλή ελέγχεται για ξέπλυμα και για δωροδοκίες και ο σύντροφός της συνεργάζεται με τις Αρχές και δίνει πληροφορίες, γεγονός που θα τον ρίξει πιθανότητα στα «μαλακά».

Μένει να φανεί τι θα πράξει η κ. Καϊλή, γιατί είναι σημαντικό το αν θα συνεργαστεί και εκείνη.

Οι ποινές σε Βέλγιο και Ελλάδα

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι ποινές στο Βέλγιο δεν είναι πολύ μεγάλες. Είναι από τρία έως μάξιμουμ πέντε χρόνια.

Στην Ελλάδα, η κ. Καϊλή ελέγχεται από τους εισαγγελείς και την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, για το αν έφερε μαύρα λεφτά από το εξωτερικό και τα επένδυσε εδώ, πχ σε ακίνητα.

Η νομοθεσία εδώ είναι πιο αυστηρή.

Μιλάμε για 15 χρόνια και πάνω.

Αν βρεθεί κάτι μεμπτό, θα δικαστεί και εδώ. Θα δικαστεί πρώτα στο Βέλγιο και μετά θα έρθει εδώ να δικαστεί.

Στην περίπτωση της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε και ο δικηγόρος των Βρυξελλών, Ορέστης Ομράν, ο οποίος ειδικεύεται στο τραπεζικό δίκαιο.

«Το ζήτημα εδώ είναι με ποια αδικήματα θα κατηγορηθεί…

»Αν κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή για δωροληψία ή άλλο αντίστοιχο αδίκημα.

»Οι ποινές που προβλέπει ο βελγικός ποινικός κώδικας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι από έξι μήνες έως 10 χρόνια, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής στην οργάνωση.

»Αν, για παράδειγμα, τη διευθύνει, τότε η ποινή θα είναι στα 10 χρόνια.

»Αν απλά συμμετέχει ή βοηθάει, τότε είναι κατά πολύ μικρότερη» είπε χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση που η ομολογία του συντρόφου της τη βοηθά στο να αθωωθεί, ο Ομράν σημείωσε πως αυτό θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της δικογραφίας.

«Αν είναι ελαφρυντική η ομολογία του συντρόφου της (που προσπάθησε να την απαλλάξει), τότε θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της δικογραφίας.

»Το λέω γιατί φαίνεται πως ο σύντροφός της προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια ευνοϊκότερη διαχείριση που έχει η νομοθεσία για όσους συνεργάζονται με τις Αρχές, κι αν δώσει επαρκή στοιχεία που θα την αθωώνουν, τότε η ποινική μεταχείρισή της θα είναι καλύτερη του συντρόφου της» σημείωσε.

Σχετικά άρθρα