Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σακελλαροπούλου πήγε στα Καλάβρυτα αλλά «ξέχασε» τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η Σακελλαροπούλου πήγε στα Καλάβρυτα αλλά «ξέχασε» τις γερμανικές αποζημιώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Γερμανική Κατοχή, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Έγκλημα Πολέμου, Καλάβρυτα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην 79η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων «ξέχασε» να αναφερθεί στις γερμανικές αποζημιώσεις. Ο προκάτοχός της, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν το ξεχνούσε.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε επίσης «ξεχάσει» κατά την επίσκεψή της στην Ουκρανία να αναφέρει, να υπενθυμίσει και να υπογραμμίσει ότι η παράνομη εισβολή και κατοχή της Ρωσίας στα ουκρανικά εδάφη δεν διαφέρει πουθενά από την παράνομη εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αθροίζει αστοχίες στα εθνικά θέματα. Και δεν είναι δικαιολογία ότι τα λέει ο Νίκος Δένδιας, είτε για τη σύγκριση ουκρανικού με κυπριακό, είτε όπως εχθές Τρίτη για τη μαύρη επέτειο της σφαγής στα Καλάβρυτα, όπου ο ΥΠΕΞ κατέστησε σαφές ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις παραμένουν ενεργές.

Ο υπουργός Εξωτερικών, ακόμα κι ο πρωθυπουργός, κάνουν τη δουλειά τους στο θέμα αυτό. Η πρόεδρος; Ανέμελη; Αφηρημένη; Τι συμβαίνει;

«Η σφαγή των Καλαβρύτων, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, είναι ένα από τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας.

»Μια ολοκληρωτική καταστροφή, για την οποία κανείς μέχρι σήμερα δεν λογοδότησε, ούτε τιμωρήθηκε.

»Ένα γεγονός που σημάδεψε οδυνηρά τη συλλογική μας μνήμη», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 79η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Και πρόσθεσε: «Τιμάμε τα μαρτυρικά θύματα, καθώς και όσους έμειναν πίσω, γέροντες, γυναίκες, παιδιά, και πάλεψαν για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους μέσα στον τρόμο και την ερήμωση.

»Δεν λησμονούμε και δεν εφησυχάζουμε. Είναι καθήκον και ηθική ευθύνη όλων μας».

Να μην λησμονούμε το έγκλημα πολέμου είναι η μοναδική ηθική ευθύνη όλων μας; Αλήθεια;

Η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και οφειλών από τη Γερμανία δεν είναι;

Η δική της ηθική ευθύνη περιορίζεται στο «μνημόσυνο» λησμονώντας τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις;

Σχετικά άρθρα