Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες καταγγελίες: Εμπλοκή Predator-ΕΥΠ σε εσωκομματικές εκλογές ΝΔ, παρακολούθηση Τσίπρα

Νέες καταγγελίες: Εμπλοκή Predator-ΕΥΠ σε εσωκομματικές εκλογές ΝΔ, παρακολούθηση Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Παπαχελάς, Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Κύρτσος, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Εφημερίδα Ντοκουμέντο, Εφημερίδα Τα ΝΕΑ, Εφημερίδα των Συντακτών, Θανάσης Κουκάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ανδρουλάκης, Παρακολουθήσεις, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Για τέσσερις περιπτώσεις κοινής παγίδευσης και παρακολούθησης από το λογισμικό Predator και την ΕΥΠ, πέραν των περιπτώσεων του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη μιλά η εφημερίδα Documento.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά, τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού, που παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2020, Αλέξανδρο Δρακόπουλο και τον Γενικό Διευθυντής εξοπλισμών Αριστείδη Αλεξόπουλο.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η ΕΥΠ παρακολούθησε και τον ευρωβουλευτή που διαγράφηκε από την ΝΔ Γιώργο Κύρτσο.

Η εφημερίδα Documento αναφέρει επίσης ότι ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν συμπληρωματικά, με τη νόμιμη παρακολούθηση να ανοίγει το «μονοπάτι των επαφών» του παρακολουθούμενου και στη συνέχεια το λογισμικό να κλέβει τα δεδομένα από το κινητό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ενώ το Predator άρχισε να αναπτύσσεται από τον Μάρτιο του 2020 ο μηχανισμός που το περιβάλει παρατηρείται από πριν.

Εμπλέκεται δε σε τρεις περιπτώσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

Η πρώτη αφορά τις εσωκομματικές εκλογές που ανέδειξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και την κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η δεύτερη σχετίζεται με τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα στο κότερο της Κατερίνας Παναγοπούλου και η τρίτη με ταξίδι στα τέλη Ιανουαρίου 2017 του τότε πρωθυπουργού στο Παρίσι για συνάντηση με εκπροσώπους της επενδυτικής εταιρείας Rothschild.

Τότε είχε υποστηριχθεί ότι χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να επισκεφτεί την Disneyland με την οικογένειά του.

Να σημειωθεί ότι στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις αναφέρεται και σαββατιάτικο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Ειδικά σε ότι αφορά τις φωτογραφίες του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι «πριν από την αναχώρηση του στον απαραίτητο έλεγχο που γίνεται στο σκάφος σε αντίστοιχες περιπτώσεις από ειδική ομάδα του Λιμενικού, κάποιοι φρόντισαν να τοποθετήσουν μηχανισμούς παρακολούθησης στο σκάφος».

Την ίδια ώρα, το «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει ότι τη διετία 2020-2022, το Predator όχι μόνο λειτουργούσε μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή, αλλά ρόλο είχε και μία αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας η οποία παράλληλα είχε και ρόλο στις νόμιμες υποκλοπές που ζητούσε η ΕΥΠ, υπογράφοντας μάλιστα και η ίδια τα αιτήματα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ονόματα αστυνομικών που αποσπάστηκαν στο κέντρο λειτουργίας του λογισμικού από την ΕΥΠ.

Τέλος, δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα υποστηρίζει πως ένας υπουργός της κυβέρνησης «ξηλώθηκε» γιατί έστειλε μια «καρδούλα» σε γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια, που σχετίζεται με άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά η κίνηση «εντοπίστηκε» από το παράνομο λογισμικό Predator με το οποίο τον παρακολουθούσαν.

Σχετικά άρθρα