Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται ευρωπαϊκή καταδίκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται ευρωπαϊκή καταδίκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υποκλοπές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Απορρίπτει το ΠΑΣΟΚ τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ που ορίζει ότι μπορεί να ενημερωθεί ο παρακολουθούμενος, μετά την πάροδο 3 ετών από την παύση της ισχύος της εισαγγελικής διάταξης που αφορά άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στo κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, το βράδυ της Τρίτης 15 Νοέμβρη, ζήτησε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει άμεσα αναδρομική ισχύ (και όχι ύστερα από τρία χρόνια) ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα στους αρμοδίους να γνωστοποιήσουν στους θιγόμενους τους λόγους παρακολούθησής τους.

Αυτό τέθηκε από τον Νίκο Ανδρουλάκη ως κρίσιμη παράμετρος στο δρόμο προς τις κάλπες ώστε ο κόσμος θα έχει μάθει τι έχει συμβεί στην υπόθεση παρακολούθησής του και η χώρα να πορευτεί καθαρά προς τις εκλογές.

Μάλιστα, έδειξε ευθέως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιρρίπτοντάς του ευθύνες για το ζήτημα των υποκλοπών και την κατάσταση συσκότισης που έχει επιβληθεί, και τον κάλεσε για να φύγουν οι σκιές να φέρει το νόμο με άμεση αναδρομική ισχύ για την ενημέρωση των παρακολουθούμενων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι επέρχεται η ευρωπαϊκή καταδίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ευρωπαϊκό δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γι αυτό προτρέχει να φέρει νομοθετική ρύθμιση.

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα πετύχω να ενημερωθώ νόμιμα. Θα δικαιωθώ και θα μάθω νόμιμα γιατί συνέβη η παρακολούθηση σε βάρος μου».

Κάλεσε επίσης όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία να πάει άμεσα στη Δικαιοσύνη.

«Συνωμοσίες από μένα δεν θα ακούσετε», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Eπιπλέον, πρότεινε να αναλάβει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας την πρωτοβουλία για να φτιαχτεί μηχανισμός ελέγχου, κατ΄αναλογία με τον αντίστοιχο του ευρωκοινοβουλίου, για τα τηλέφωνα των βουλευτών, όσον αφορά την διερεύνηση επιμόλυνσής τους από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Αναφορικά με τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες, επεσήμανε ότι όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι όμηρος και δεν χρειάζεται να επιλέξει ανάμεσα σε αρνητικά σενάρια της ομάδας εξουσίας Μητσοτάκη και της ομάδας εξουσίας Τσίπρα αλλά ΄χει την ευκαιρία να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά άρθρα