Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στην αδικία και τον αυταρχισμό

Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στην αδικία και τον αυταρχισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

«Να γίνει κυρίαρχο το δικό μας δίλημμα: Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στην αδικία και τον αυταρχισμό. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με ένα λόγο διακριτό, βαθιά προοδευτικό και αξιακό», ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη κλειστή συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι τα ζητήματα της πολιτικής αυτονομίας θα είναι ζητήματα αιχμής γιατί, όπως είπε: «η πολιτική αυτονομία δεν είναι μια ρητορική θεώρηση, είναι μια πολιτική στάση, ένας αυτόνομος προγραμματικός λόγος και μια αξιακή στάση απέναντι σε έναν τοξικό δικομματισμό».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι «η χώρα μπορεί να έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας», ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανέφερε πως οι πολίτες της χώρας μπορούν στις επόμενες εκλογές να επιλέξουν θετικά, ένα γνήσια προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Ηλίας Κικίλιας, οι οποίοι παρουσίασαν στους βουλευτές τους βασικούς άξονες του προγράμματος που έχει καταρτισθεί και σύντομα θα τεθεί σε δημόσια συζήτηση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε, εξάλλου, από τους βουλευτές να καταθέσουν σύντομα παρατηρήσεις και προτάσεις.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των παρακολουθήσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε πώς «δεν είναι ένα ειδικό θέμα, αλλά μια συνολική κουλτούρα διακυβέρνησης.

»Από τη λειτουργία της ΕΥΠ έως τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον».

Επίσης, έκανε αναφορά στις θέσεις του κόμματος για την κοινωνική κατοικία και την πρόταση να μπει πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας γιατί αυτό απευθείας επιφέρει τη μείωση στους λογαριασμούς και άμεση εξοικονόμηση στην τσέπη του καταναλωτή.

Μετά τον κ. Ανδρουλάκη και την παρουσίαση της προγραμματικής ατζέντας από τους κ.κ. Χριστοδουλάκη και Κικίλια πήραν το λόγο βουλευτές του κόμματος. Στην συνεδρίαση δεν ήταν παρόντες ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στο Στρασβούργο, καθώς συμμετέχει στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ ο κ. Λοβέρδος επιστρέφει αργά το βράδυ από το Κόσσοβο, όπου μετέβη από την Παρασκευή συμμετέχοντας σε κοινοβουλευτική αποστολή.

Σχετικά άρθρα