Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποκλοπές: Η Pega καλεί τον Ανδρουλάκη την Πέμπτη για κατάθεση

Υποκλοπές: Η Pega καλεί τον Ανδρουλάκη την Πέμπτη για κατάθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Η επιτροπή Pega του Ευρωκοινοβουλίου καλεί την Πέμπτη για κατάθεση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Η κατάθεση Ανδρουλάκη θα γίνει λίγες ημέρες πριν από την έλευση κλιμακίου της Pega στην Αθήνα, το οποίο θα εξετάσεις κυβερνητικούς παράγοντες για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Να σημειωθεί ότι η αρμόδια επιτροπή που διερευνά τη χρήση παράνομων λογισμικών παρακολούθησης είχε συνεδριάσει και στις 8 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως είχε καταγγείλει, είχε αποκλειστεί από τη δημόσια ακρόασή της.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αναφέρει τότε ότι υπεύθυνο για τη μη κλήση του ήταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η κατάθεση Ανδρουλάκη κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής για τις παρακολουθήσεις επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα του Politico που ανέφερε ότι «οι Βρυξέλλες αγωνίζονται να παρέμβουν σε σκάνδαλα στην Πολωνία, την Ουγγαρία, την Ισπανία και πιο πρόσφατα την Ελλάδα, επειδή οι κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι η χρήση εργαλείων hacking από τις κυβερνητικές αρχές είναι θέμα εθνικής ασφάλειας».

Να σημειωθεί ότι κλιμάκιο της Pega αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για τις υποκλοπές στις 3-4 Νοεμβρίου με την ατζέντα να αναφέρει ότι θα ζητήσει να δει Μητσοτάκη, Δημητριάδη, Λαβράνο, Μπίτζιο.

Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε σε πανικό το Μαξίμου το οποίο με παρασκηνιακές κινήσεις έσπευσε να εμποδίσει την συνάντηση της PEGA με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, εξαπέλυσε ποταμό λάσπης κατά του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος δημοσιοποίησε και το σχετικό έγγραφο του προγράμματος.

Σχετικά άρθρα