Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ΔΕΝ θέλουν να μιλά ο Δένδιας – Ο ψυχάκιας Τσελίκ σε κοινή γραμμή με εκσυγχρονιστές και γιουσουφάκια

Οι Τούρκοι ΔΕΝ θέλουν να μιλά ο Δένδιας – Ο ψυχάκιας Τσελίκ σε κοινή γραμμή με εκσυγχρονιστές και γιουσουφάκια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Νίκος Δένδιας, Ομέρ Τσελίκ, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Να σταματήσει να μιλάει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Εξαπολύοντας μία άνευ προηγούμενου επίθεση κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ, ο θρασύτατος Τσελίκ υποστήριξε ότι η κρίση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας οφείλεται στον Νίκο Δένδια, ο οποίος έδειξε τις προθέσεις του προς την Άγκυρα ήδη από το 2021.

Ωστόσο, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο ότι τα ίδια με τον Τσελίκ λένε -τα έχουν πει και δημόσια- γνωστοί εκσυγχρονιστές της «οριζόντιας διασύνδεσης» που έχουν «τρυπώσει» σε όλα τα κόμματα για να εξυπηρετούν φιλογερμανικές και φιλοτουρκικές ατζέντες.

Ο ελληνικός λαός τους γνωρίζει καλά τους εκσυγχρονιστές και επειδή τους απορρίπτει, για την ακρίβεια τους σιχαίνεται, αυτοί έχουν «τρυπώσει» άλλοι στη ΝΔ, άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άλλοι είναι στο ΠΑΣΟΚ. Και με εισοδισμό, σαν σκοτεινή «σέχτα», υπηρετούν τους σκοπούς τους.

Οι εκσυγχρονιστές δεν είναι ένα καρκίνωμα που το ξεκίνησε ο Σημίτης. Προϋπήρχαν, από το ΚΚΕ εσωτερικού, αλλά είναι ακόμα παλαιότερη ιστορία, από τα τέλη του 19ου αιώνα, τότε λέγονταν μεταρρυθμιστές και ήταν πάντα σε ανοιχτή σύγκρουση με τους σοσιαλπατριώτες. Εννοείται ότι ήταν πάντα φιλογερμανοί.

Το βαθύ τουρκικό κράτος, το βαθύ εθνοϊσλαμιστικό τουρκικό κράτος, που εκφράζει εντελώς ο Ομέρ Τσελίκ, όποτε εξαπολύσει επίθεση στον Νίκο Δένδια είναι σαν να ακούμε τους εγχώριους πεμπτοφαλαγγίτες. Είπε ο Τσελίκ, επικαλούμενος μάλιστα και «Έλληνες» ως πηγές του:

«Αυτά που είπε ο Δένδιας, φίλοι…

»Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες της κρίσης είναι τα λόγια αυτού του Έλληνα ΥΠΕΞ.

»Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είναι ένας πολεμοχαρής, ένας έμπορος διαρκούς έντασης.

»Όταν πηγαίνετε σε διεθνείς συναντήσεις στην Ευρώπη, όταν βάζετε τις δηλώσεις του στο τραπέζι, οι υπουργοί και οι ανώτεροι αξιωματούχοι στην Ευρώπη λένε ότι οι δηλώσεις αυτού του ατόμου είναι περιθωριακές» είπε ο Τσελίκ και συνέχισε:

«Ακόμα και όταν συναντηθείτε με Έλληνες, όταν συναντηθείτε με Έλληνες πολιτικούς, και τους πείτε για διπλωματία, για τραπέζι διαπραγματεύσεων, όταν τους λέμε, “ελάτε να τα λύσουμε αυτά”.

»Ακολουθεί η εξής δήλωση, λένε ανοιχτά ότι, “Μην παίρνετε αυτόν τον Δένδια πολύ στα σοβαρά. Γιατί όλα αυτά τα λέει λόγω της φιλοδοξίας του στην εσωτερική πολιτική. Το λέει για να χειραγωγήσει την εσωτερική πολιτική και για να προβάλει τον εαυτό του”.

»Εδώ, όμως, το πρόβλημα είναι το εξής:

»Η Ελλάδα είναι μια χώρα της ΕΕ.

»Τα λόγια του ατόμου που βρίσκεται στο ΥΠΕΞ πρέπει να είναι πιο σοβαρές.

»Είναι προκλητικός μέρα-νύχτα.

»Μετά από αυτό, βγαίνει και λέει:

»”Είμαστε υπέρ του δικαίου. Αν θέλει η Τουρκία, μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι”.

»Εσείς είστε αυτοί που προβαίνετε σε όλες αυτές τις προκλήσεις.

»Εσείς είστε αυτοί που παραβιάζετε το δίκαιο.

»Αυτό το πρόσωπο είναι εκείνο που χρησιμοποιεί το πιο ριζοσπαστικό και επιθετικό ύφος στην τρέχουσα κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσπαθεί να αναποδογυρίσει κάθε είδους τραπέζι διπλωματίας.

»Ακόμα και όταν έδινε συνέντευξη Τύπου όταν ήρθε στην Τουρκία, είδαν όλοι ότι ήρθε εδώ για να προκαλέσει τσακωμό μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, ότι ήρθε για να συμπεριφερθεί οξύθυμα, όχι για να μιλήσει για διπλωματία, αλλά για να ευχαριστήσει περιθωριακούς κύκλους στην Ελλάδα».

«Αν η Ελλάδα απαγόρευε στον Δένδια να μιλάει για 6 μήνες, για 1 χρόνο, θα μειώνονταν σημαντικά η ένταση.

»Θα ήταν ωφέλιμο και για την Ελλάδα.

»Τόση ένταση, τόσο μεγάλη πίεση δεν είναι καλό πράγμα.

»Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους της έντασης εδώ είναι αυτή η στάση που κράτησε η Ελλάδα για να ικανοποιήσει αυτούς τους περιθωριακούς και ριζοσπαστικούς κύκλους» είπε ο Ομέρ Τσελίκ συμπληρώνοντας προκλητικά:

«Αν υπάρχουν αυτοί που σκέφτονται το μέλλον της ελληνικής πολιτικής, αν έχουν μια στάση όπως το “να έχουμε δημοκρατική πολιτική”, “ας μην υπερβούμε τη δημοκρατική γραμμή”, η πρώτη προφύλαξη που θα πρέπει να πάρουν είναι να κάνουν τον Δένδια να μιλάει λιγότερο».

Σχετικά άρθρα