Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική Aksam: Οι Έλληνες κάνουν ασκήσεις μαζί με τους Γάλλους και προκαλούν πολεμικά

Τουρκική Aksam: Οι Έλληνες κάνουν ασκήσεις μαζί με τους Γάλλους και προκαλούν πολεμικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Πολεμικό Ναυτικό, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Συνεχίζει να αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο η Διοίκηση της Αθήνας. Στη σκιά της έντασης στη γραμμή Άγκυρα-Αθήνας, η Ελλάδα έκανε ένα βήμα που ενίσχυσε περαιτέρω το ενδεχόμενο «πολέμου», γράφει η τουρκική Aksam.

Η Ελλάδα, που προχώρησε σε προκλητικά βήματα και κάνει δηλώσεις με κάθε ευκαιρία για να προκαλέσει την Τουρκία, ξεκίνησε κοινή άσκηση στο Αιγαίο με τη Γαλλία, η οποία «υποσχόταν στήριξη σε ενδεχόμενο πόλεμο».

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν όλα τα πολεμικά πλοία της Ελλάδας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση με όλα τα πολεμικά πλοία του Ναυτικού.

Στην άσκηση, η οποία διεξάγεται σε ευρεία περιοχή από την Σκύρο έως τον Άγιο Ευστράτιο, συμμετέχουν επίσης μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ειδικές μονάδες, πλοία και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.

Μετά την έναρξη της κοινής άσκησης με τη Γαλλία, που θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης συνέχισε να στοχεύει την Τουρκία.

Μιλώντας μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «η άλλη πλευρά μπορεί να συνεχίσει τις απειλές της με μονότονο τρόπο, αλλά είναι μόνη σε αυτό το παιχνίδι».

Ο Μητσοτάκης δεν μίλησε για αποστολή αμερικανικών θωρηκτών στα αποστρατικοποιημένα νησιά, αλλά είπε ότι ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή «με την υποστήριξη των συμμάχων του».

Πηγή: aksam.com.tr, μέσω Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικά άρθρα